DDKnın Sekizinci Cumhurbaşkanı Özalın vefatına ilişkin

DDKnın Sekizinci Cumhurbaşkanı Özalın vefatına ilişkin raporu -AK Parti Malatya Milletvekili Akın: -Şu anda Anadolu insanının kanaati ile Devlet Denetleme Kurulu üyelerinin kanaatleri aynı istikamette


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Devlet Denetleme Kurulunun (DDK) Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özalın vefatına ilişkin hazırladığı raporla ilgili, Şu anda Anadolu insanının kanaati ile Devlet Denetleme Kurulu üyelerinin kanaatleri aynı istikamette dedi.
     Milletvekili Cemal Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgut Özalın Malatyalı olduğunu hatırlatarak, amcasıyla Özalın babasının yakın dost olduğuna değindi.
     Özalın kardeşi Korkut Özalı yakından tanıdığını belirten Akın, rahmetli Turgut Özalı da Malatyaya gelip gidişleri münasebetiyle tanıma imkanı olduğunu söyledi.
     Turgut Özalı, Cumhurbaşkanı olarak Malatyaya geldiğinde, bir Anavatan Partisi mensubu olarak protokol gereği karşılayıp uğurladıklarını anlatan Akın, Onun dışında kendisiyle yakın bir hususiyetimiz olmadı. Sayın Korkut Özal beyle yakın çalıştık. Korkut bey, Demokrat Parti Genel Başkanı görevindeyken ben de genel başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Demokrat Parti Malatya İl Başkanlığı yaptım dedi.
     Özalın kardeşi Yusuf Bozkurt Özal ile de siyasi çalışmalarda birliktelikleri olduğunu ifade eden Akın, Anadolu insanının büyük çoğunluğunun Özalın bir suikasta kurban gittiği yönünde bir kanaati olduğunu belirterek, Bunu delillendirmemiz söz konusu değil. Cumhuriyet savcıları bunu açığa çıkaracaklardır diye konuştu.
     Akın, şu anda Anadolu insanın kanaati ile Devlet Denetleme Kurulu üyelerinin kanaatinin aynı istikamette olduğunu, bu konuda delilleri yargının ortaya koyacağını vurguladı.
     Raporu henüz incelemediğine dikkati çeken Akın, şunları söyledi:
     Daha önce Sayın Korkut Özal da birçok açıklamasında, bu konuda cumhuriyet savcılığına ifade verdiğini, sohbetlerinde ve basın açıklamalarında bu konudaki kanaatlerini cumhuriyet savcılarına verdiğini söylüyordu. Korkut beyin bunu basınla da paylaştığını biliyorum. Konunun aslının ne olup olmadığı savcılarımız, mahkemelerimiz tarafından ortaya çıkarılır.
     Akın, mahkeme tarafından ortaya çıkarılmadan bu konu hakkında herhangi bir kanaat belirtmenin de isabetli olmayacağını söyledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber DDKnın Sekizinci Cumhurbaşkanı Özalın vefatına ilişkin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER