DDKnın Sivas olaylarını araştırması talebi

DDKnın Sivas olaylarını araştırması talebi -Belediye Başkanı Ürgüp: Bu olayın aydınlatılması için sivil toplum örgütleriyle birlikte sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talep edeceğiz


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunun (DDK), 2 Temmuz 1993te 37 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas olaylarını araştırmasını istediklerini belirterek, Bu olayın aydınlatılması için sivil toplum örgütleriyle birlikte sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talep edeceğiz dedi.
     Ürgüp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere randevu talebi kararı aldıklarını belirterek, Köşkten, en üst makamdan randevu çıktığı takdirde çıkacağız ifadelerini kullandı.
     Sivas olaylarının DDK tarafından araştırılması taleplerini Güle ileteceklerini anlatan Ürgüp, şunları söyledi:
     Sivas hadiselerine bağlı olarak tabi Başbağlar hadiseleri de var. Tabi bizim asıl hedefimiz Sivas. Devlet Denetleme Kurulunun inceleme yapmasının mümkün olup olmadığını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmesi hususu var. Orası arz makamı, biz talep eden sivil inisiyatif kuruluşlar olmuş olacağız. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetlerini biliyoruz. Devlet Denetleme Kurulu hem Muhsin Yazıcıoğlu hem Turgut Özal davasında önemli çalışmalar yaptı. Bu hadiselerin aydınlatılıyor olması hem bu hadiselerde öldürülenlerin, maktullerin yakınlarını, onların da ötesinde bütün milleti ilgilendirir. Bu olaylar hepimizi zaten derinden üzmüştür.
     O dönemdeki evraklar, bilgiler, deliller yok olmadan, o dönemi gören insanların bir çoğu hayattayken olayların aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Ürgüp, şöyle tamamladı:
     Henüz üzerinden çok zaman geçmedi. Evrakların, bilgilerin, delillerin yok olmadan o dönemi gören insanların bir çoğu, yüzde 90ı sağ, yetkilileri kastediyorum. Bunlar hayattayken faydalı olabileceği kanaatini taşıyoruz. Ben Sivasın sorumlu bir kişisiyim, ferdiyim. Bu işlerle belediye başkanı olduğum dönemde değil, daha önceki dönemde de fiili manada, olumlu katkı sağlamak manasında ilgilendim. Bu ilgimi hala sürdürüyorum. Aynı zamanda da 4 derneğin başkanlığını yapıyorum. Bir insan, bir dernek başkanı, bir belediye başkanı olarak maksadımız budur. Milletimiz için, Sivas için hayırlı olur inşallah.
     Sivas Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da Belediye Başkanı Doğan Ürgüpün kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği ve görüşmede Cumhurbaşkanı Abdullah Gülden randevu talep etme kararı alındığı belirtildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber DDKnın Sivas olaylarını araştırması talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER