Demirkazıkta dağcıların mahsur kalması

Demirkazıkta dağcıların mahsur kalması -Çamardıdaki Demirkazık Dağında mahsur kalan 3 dağcı ile kaybolan arkadaşları bulunarak kamp eğitim merkezine getirildi Fotoğraflı-Görüntülü)


NİĞDE (A.A) - Niğdenin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağında mahsur kalan 3 dağcı ile kaybolan arkadaşları bulunarak kamp eğitim merkezine getirildi.
     Türkiye Dağcılık Federasyonunun Demirkazık Kamp Eğitim Merkezindeki eğitime katıldıktan sonra Demirkazık Dağının zirvesine tırmanış yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle inmek zorunda kalıp, 3 bin 300 rakımdaki Külah bölgesinde bir mağaraya sığınan Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaş ile kaybolduktan sonra Karamuk bölgesinde Samet Hasırcı, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Türkiye Dağcılık Federasyonu üyelerinden oluşan ekiplerin nezaretinde kamp eğitim merkezine ulaştı.
     Sağ ayak bileği burkulan Samet Hasırcıya 112 Acil Servis ekiplerince kamp merkezinde müdahale edildi. Hasırcı, telefonla babasını arayarak, durumunun iyi olduğunu bildirdi.
     Zeynep Özal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaybolmadık. Hava şartlarını hesap edemedik, tek suçumuz bu. Biraz daha erken zirve dönüşü yapabileceğimizi düşünüyorduk ama geç vakte kalınca sis ve yağmura yakalandık. Bu şartlarda da zaten hareket edemeyecektik, bir şekilde bir yere sığındık ve şu an buradayız dedi.
     Dağcılar, Çamardı Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.
     Ekiptekilerle tırmanışa katılan diğer dağcı Mert Haskan, kendi çabasıyla kamp merkezine ulaşmayı başarmış, 4 arkadaşının kurtarılması için görevlilere bilgi vermişti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Demirkazıkta dağcıların mahsur kalması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER