Demirkazıktaki mahsur kalan dağcılar

Demirkazıktaki mahsur kalan dağcılar -Mahsur kalan 3 dağcıya ulaşıldı, kayıp dağcı da bulundu


NİĞDE (A.A) - Niğdenin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağına tırmanırken mahsur kalan 3 dağcıya ulaşıldı, kaybolan 1 dağcı da bulundu.
     Türkiye Dağcılık Federasyonunun Demirkazık Kamp Eğitim Merkezindeki eğitime katıldıktan sonra Demirkazık Dağının zirvesine tırmanış yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle inmek zorunda kalıp, 3 bin 300 rakımdaki Külah bölgesinde bir mağaraya sığınan Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaş ile kaybolan Samet Hasırcıya ulaşmak için Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Türkiye Dağcılık Federasyonu üyelerinden oluşan ekiplerin çalışması gece boyu sürdü.
     Mağaraya sığınan Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaşa ulaşan ekipler, havanın aydınlanmasıyla aramalara yoğunluk vererek, Karamuk bölgesinde bir kayalıkta kurtarılmayı bekleyen Samer Hasırcıyı da buldu.
     Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Hasırcı ve diğer dağcıların, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine getirilmesi için çalışmalar sürüyor.
     Ekiptekilerle tırmanışa katılan diğer dağcı Mert Haskal, kendi çabasıyla kamp merkezine ulaşmayı başarmış, 4 arkadaşının kurtarılması için görevlilere bilgi vermişti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Demirkazıktaki mahsur kalan dağcılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER