Demirkazık Dağındaki kazalar

Demirkazık Dağındaki kazalar -Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Turhan: -Dağlara giremezsiniz diye bir yasak koyamayız ama sağlık ve güvenlik açısından izin alınması gerekiyor


NİĞDE (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Turhan, Demirkazık Dağına tırmanacak dağcıların can güvenliği açısından izni alması gerektiğini belirtti.
     Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan kazalar nedeniyle dikkatlerin Demirkazık Dağına yöneldiğini söyledi.
     Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı dağcının Demirkazık Dağında kamp kurup, tırmanış yaptığını ifade eden Turhan, dağcıların bağlı oldukları federasyonun, kaymakamlığa bildirimde bulunmasının sporcuların can güvenliği açısından gerekli olduğunu kaydetti.
     Turhan, bildirim konusunda da kanuni bir zorunluluk olmadığına dikkati çekerek, Dağlara giremezsiniz diye bir yasak koyamayız. Ama sağlık ve güvenlik açısından izin alınması gerekiyor. İzin alınırsa gözetimimiz altında olur. Olası bir kazada sporcuya anında müdahale edilebiliriz dedi.
     Demirkazıkta neredeyse her yıl yaşanan kazalarda en az bir kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Turhan, kazaların ve can kayıplarının önüne geçebilmek için sporcuların standartlara uygun ayakkabı ve malzemelerle tırmanış yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Orta Torosların bir uzantısı olan Aladağların en yüksek zirvesi Demirkazık Dağında, son 20 günde yaşanan kazalarda, 2si yabancı 3 dağcı yaşamını yitirmişti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek/Orhan Canbulatel/İsmail İçer
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Demirkazık Dağındaki kazalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER