Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı

Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı -Eskişehirde BTS ve TUS üyeleri, tasarıyı protesto edip iş bırakma eylemine başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - KESKe bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Türkiye Kamu-Sene bağlı Türk Ulaşım-Sen (TUS) üyeleri, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısını Eskişehirde protesto edip 24 saat sürecek iş bırakma eylemine başladı.
     Eskişehir Garında toplanan üyeler, sendikalarının bayraklarıyla Zafer direnen emekçinin olacak, Direne derine kazanacağız, Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ha hiç birimiz, Demiryolları halkındır satılamaz diyerek bir müddet slogan attı.
     Daha sonra grup adına açıklama yapan TUS Genel Sekreteri Cihat Koray, kendilerinin kurumdan ve işten yana olduklarını belirterek, Bizler, bu kanuna karşı çıkıyoruz. Gücümüz yettiğince karşı gelmeye devam edeceğiz. Elimizdeki tek güç, üyelerimiz. Biz yetkili değil ama yürekli insanlarız dedi.
     TUS Şube Başkanı Kemal Ürgen de TCDDnin üzerinde yıllardır özelleştirme çalışmalarının olduğunu iddia ederek şöyle konuştu:
     Birçok tren seferden kaldırılmıştır. Bugün geldiğimiz noktada halkımızın yararlanabileceği tren yok denecek kadar azdır. Bu nedenle yasa tasarısına karşı bugün yapacağımız grev, trenlerin durdurulması değil, üretimden gelen gücümüzün tepkiye dönüşmesi olarak algılanmalıdır.
     BTS Şube Başkanı Ersin Cem Paralı da bu yasa tasarısının işlerine bir tehdit olarak gördüklerini anlatarak, şunları kaydetti:
     Halkımızın bu tasarıdan sonra demiryolu ulaşımını daha pahalıya alacağını, demiryolcuların da özelleştirilen diğer kurumlarda olduğu gibi işsiz kalacağını biliyoruz. Bu tehditlere karşın biz demiryolcular, dün olduğu gibi bugün de yarın da işimize ve işyerlerimize sahip çıkacağız.
     Konuşmaların ardın grup, 24 saat sürecek iş bırakma eylemine başladı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER