Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma

Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışma ruhsatı yenilendi


HATAY (A.A) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) sağlık bilimleri alanında çalışmalar yapacak olan Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinin (MKÜDAM) çalışma ruhsatının yenilendiği bildirildi.
     MKÜ Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, merkezin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden deney hayvanı üretici, kullanıcı ve tedarikçi kuruluşlara mahsus çalışma izninin aldığı belirtildi.
     Açıklamada, MKÜDAMın kurulma amacının üniversitede çalışan araştırmacıların deney hayvan yeri ihtiyacını karşılamak ve üniversitenin bünyesinde yüksek lisans, doktora ve uzmanlık tezlerinin yapılması için uygun çalışma ortamı sağlamak, aynı zamanda diğer üniversite ve araştırma enstitülerine örnek teşkil edip, ortak çalışmalar hazırlamak olduğu kaydedildi.
     MKÜDAMın 700 metre karelik kapalı alan ve iki bölümden oluştuğu bildirilen açıklamada, merkezin birinci bölümünde araştırmacılar için deney hayvanı (sıçan, fare, gerbil, kobay, tavşan) yetiştirileceği, ikinci bölümde ise araştırmacıların çalışması için ameliyathane, araştırma odaları bulunduğu vurgulandı.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER