Deniz Harp Okulu öğrencileri Zonguldakta

Deniz Harp Okulu öğrencileri Zonguldakta -Öğrenciler, TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa gemileriyle icra ettikleri açık deniz eğitimi kapsamında Ereğliye geldi


ZONGULDAK (A.A) - Deniz Harp Okulunun 1. sınıfındaki eğitimlerini tamamlayıp bir üst sınıfa geçen öğrenciler, TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa gemileriyle icra ettikleri açık deniz eğitimi kapsamında, Zonguldakın Ereğli ilçesine geldi.
     Ereğli Limanına demirleyen, Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sinan Sürer komutasındaki TCG Sokulu Mehmet Paşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa gemilerindeki 245 Deniz Harp Okulu öğrencisi, ilçe merkezindeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sürer ve bir grup öğrenci, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çayı makamında ziyaret etti.
     Kaymakam Çay, ziyarette yaptığı konuşmada, gemicilik ve deniz tecrübelerini artırmak amacıyla Tuzladan yola çıkan Deniz Harp Okulu öğrencilerinin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirterek, Bizleri onurlandırdınız. Harp okulu öğrencilerimiz ilçemizi tanıma fırsatı bulacaklar dedi.
     Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sürer de 17-27 Eylül tarihlerindeki açık deniz eğitimleri kapsamında öğrencileriyle çeşitli limanlara ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.
     Samsun ve Trabzondan sonra son olarak Ereğliye geldiklerini anlatan Kıdemli Albay Sürer, öğrencilere seyir halindeyken müfredatlara uygun denizcilik eğitimlerinin verildiğini, limanlarda ise kültürel faaliyetlerde bulunulduğunu kaydetti.
     Öğrencilerle birlikte gemilerdeki toplam 630 personelin yarın ilçeden ayrılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Deniz Harp Okulu öğrencileri Zonguldakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER