Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -Bandırma Belediye Başkanı Pekel, mesaj yayımladı


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
     Pekel, mesajında, şunları kaydetti:
     Köklü bir geleneği ve büyük bir geçmişi olan Türk denizciliğini yeniden canlandırmak amacıyla yürürlüğe giren Kabotaj Kanunuyla denizlerimize sahip çıkma bilinci yurttaşlarımıza aşılanmış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynanmıştır. Böylece yurdumuzda deniz taşımacılığı yalnızca Türk bayraklı gemiler ve Türk insanıyla yapılmaya başlanmıştır.
     Kabotaj Kanunu ile elde edilen kazanımların bugün gelinen noktada layıkıyla kullanılamadığını savunan Pekel, gerek yük taşımacılığında gerekse yolcu taşımacılığında deniz yollarının gerektiği gibi işletilemediğini ileri sürdü.
     Pekel, 8 bin 333 kilometrelik sahil şeridi ve üç yanının denizlerle çevrili olması bakımından Türkiyenin deniz taşımacılığını geliştirmek için her türlü avantaja sahip olduğunu belirterek, Bu yıl 86ncısı kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramının Türkiyeye ve denizcilik sektörüne hayırlı olmasını diliyorum. Tüm yurttaşların Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum dedi.
    
     Muhabir : Ahmet Pesen / Metin Aktaş
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER