Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -Samsun Valisi Aksoy: -Denizciliği geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak ortak çabamız olmalıdır


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Denizciliği geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak ortak çabamız olmalıdır dedi.
     Aksoy, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk Denizciliğinde önemli bir yeri olan ve 1 Temmuz 1926-da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Ulusal Denizcilik Sektörü ve Deniz Ticareti açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
     Denizciler geçmiş tarihi kültürlerini bilerek ve bu kültürü geliştirerek çok daha önemli noktalara geleceklerdir diyen Aksoy, mesajında şunları kaydetti:
     Üç yanı denizlerle çevrili bir ülke olarak ulusal zenginliğimiz olan denizlerimize ve denizciliğe gereken önem ve önceliği vermemiz bir zorunluluktur. Denizcilik bir kültür işidir. Bir yaşam kaynağıdır. Denizcilik sektörü balıkçılık ve taşımacılıkla ekonomik anlamda, yatçılık, kıyı tesisleri ve su sporları ile turizm anlamında önem taşırken, ülke savunmasında da vazgeçilmez bir sektördür. Böyle anlamlı günde tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anarken, başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlar, saygılar sunarım.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER