Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -Çanakkalenin Eceabat ve Lapseki ilçelerinde yağlı direkten bayrak alma, Küçükkuyu beldesinde ise denizde ördek yakalama yarışmaları ilgi gördü


ÇANAKKALE (A.A) - 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla, Eceabat ve Lapseki ilçelerinde yağlı direkten bayrak alma, Küçükkuyu beldesinde ise denizde ördek yakalama yarışmaları ilgi gördü.
     Eceabatta Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Belediye Başkanı Kemal Dokuz, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin denizlerde de tam bağımsız yaşamak için büyük mücadele verdiğini belirterek, Bu mücadelenin kahramanları Çaka Beyleri, Piri Reisleri, Barbaros Hayrettin Paşaları ve tüm denizci Türk büyüklerimizi anıyorum dedi.
     Konuşmanın ardından, Eceabat İskelesinde yağlı direkten bayrak alma yarışı düzenlendi.
     Yağlı direğe güçlükle çıkarak, ucunda bulunan bayrağı alan Deniz Erkengel, yarışmada birinciliği kazandı.
     Belediye Başkanı Dokuz, Erkengeli küçük altınla ödüllendirdi.
    
     -Lapseki-
    
     Lapsekideki etkinlikler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     İskele Meydanında Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.
     Daha sonra, çeşitli kategorilerde düzenlenen yüzme yarışları ile yağlı direkten bayrak alma yarışında dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Tavlı ile Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim verdi.
    
     -Küçükkuyu-
    
     Küçükkuyu Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamalar kapsamında Belediye Başkanı Cengiz Balkan ile Sahil Güvenlik 6 Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Uğuz deniz şehitleri anısına denize çiçek bıraktı.
     Belediye Başkanı Balkan, yaptığı konuşmada, Kabotaj Kanununun Türk denizciliğinin gelişmesi için dönüm noktası olduğunu belirterek, Ülkemiz, çok önemli özellikleriyle dünyanın en önemli ülkelerinden birisi haline gelmiştir. Türkiye, tarih boyunca çeşitli uygarlıkları barındırdığı gibi, stratejik konumu gereği günümüz dünyasında önemi her geçen gün daha da artan bir ülke olmuştur dedi.
     Konuşmanın ardından düzenlenen yarışmalar arasında, denizde ördek yakalama yarışı büyük ilgi gördü.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER