Denizcilik ve Kabotaj Haftası

Denizcilik ve Kabotaj Haftası -Sakarya Valisi Büyük: -Denizcilik ve deniz ticaret sektörünün var olduğu ülkemizde, Sakaryamızın da deniz ticaretinin önemli üstlerinden biri haline getirilmesi açısından sürekli çaba harcamalıyız


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, denizcilik ve deniz ticaret sektörünün var olduğu Türkiyede, Sakaryanın da deniz ticaretinin önemli üstlerinden biri haline getirilmesi için çaba harcanması gerektiğini bildirdi.
     Büyük, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen ve 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türk Milletinin denizlerde de egemenlik hakkı kazandığını ve bu tarihi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlamaya başladığını kaydetti.
     Büyük, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Denizcilik ve deniz ticaret sektörünün var olduğu ülkemizde, Sakaryamızın da deniz ticaretinin önemli üstlerinden biri haline getirilmesi açısından sürekli çaba harcamalıyız. Bölgemizde sanayinin gelişmesiyle birlikte Karasu Limanı da yakın gelecekte ülkemizin en önemli limanlarından biri olacaktır. Bu düşüncelerle, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyor, bütün vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Denizcilik ve Kabotaj Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER