Denizlide Aile Tarihinden Belgeler sergisi açıldı

Denizlide Aile Tarihinden Belgeler sergisi açıldı


DENİZLİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan Aile Tarihinden Belgeler sergisi, Denizlide açıldı.
     Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanı Dr. Dursun Ayan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışında yaptığı açıklamada, serginin, yaklaşık 4 bin yıllık dönemi kapsayan doğum, nikah, vefat, veraset gibi konuları içeren belgelerden oluştuğunu söyledi.
     Sergilenen belgelerin, Osmanlıda sadece dini nikah yapıldığı düşüncesinin yanlış olduğunu ortaya koyduğunu belirten Ayan, Kadıdan izin alınarak dini nikah kıyılırdı ama bunlar aynı zamanda kayıt altına alınırdı. Sadece İslam dininde değil, diğer dinlerde de evliliğin ve ailenin kutsallığını görüyoruz. Boşanma hiçbir dinde hoş karşılanmamıştır, evlilikler de bir akit yapılarak sağlam temeller üzerine oturtulmaya çalışılmıştır dedi.
     Açılışın ardından, PAÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Denizli Tabip Odası işbirliğiyle Geçmişten Günümüze Türk Kültürü ve Kadının Toplumsal Statüsü konulu panel düzenlendi.
     Doç. Dr. Turgut Tokun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Güngör Ergan, Türk Atasözlerinde Aile İlişkileri ve Kadın Anlayışı, Dr. Dursun Ayan ise Kültürümüzde Gelin-Kaynana İlişkileri Üzerine Bir Değerlendirme konularında sunum gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Denizlide Aile Tarihinden Belgeler sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER