Denizli Belediye Başkanı Zolan, belediye

Denizli Belediye Başkanı Zolan, belediye konservatuvarını ziyaret etti


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, restore ettirilen tarihi Külahçıoğlu Un Fabrikası binasında 2006 yılında açılan belediye konservatuvarını ziyaret etti.
     Zolan, ücretsiz olarak keman, ney, ud, gitar, yan flüt, piyano, saz, klarnet, kanun, bağlama, kaval ile çocuk korusu, sanat ve halk müziği koroları eğitimlerinin verildiği Denizli Belediye Konservatuvarının konuğu oldu.
     Konservatuvarın çalışmaların hakkında yetkililerden bilgi alan ve kursiyerlerle sohbet eden Zolan, konservatuvarın, her odasından gelen farklı müzik sesleriyle son derece dinlendirici olduğunu ifade etti.
     Zolan, belediyelerin, çağdaş hizmet anlayışı içerisinde yol, su, park gibi hizmetlerinin yanında sanat alanında da hizmet sunması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     İnsanların gönlüne ve ruhuna hizmet etmek, geleceğe hizmet ekmektir. Denizli Belediyesi olarak şehrimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılama adına yoğun şekilde çalışıyoruz. Belediye, sadece yol, su bina yapan kurum değildir. İnsanların gönlüne ruhuna da hizmet etmeniz gerekiyor. Vatandaşların fiziksel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında ruha da hitap etmek gerekir. İnsanı insan yapan o ruhu güzelleştirmeniz gerekir. Denizli Belediyesi olarak bu noktada tarihi mekanımızda sanatı buluşturduk. Burada binlerce çocuğumuzun ve yetişkinlerimizin güzel sanatları öğrenmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımızın gözlerine baktığımızda ışıl ışıl parlıyor. Burası farklı bir dünya gibidir. Dolaştığımda her odadan farklı müzik ziyafeti geliyor. Bu müzik ve sanat eğitimini alarak çocuklarımızın kendi öz güvenleri daha da gelişsin istedik. Çocuklarımızın ruhunu da beslemek istedik.
     Anne babalara çocuklarını mutlaka bir sanat dalıyla buluşturmaları tavsiyesinde bulunan Zolan, Göreceksiniz sanatla buluşmuş çocuklar diğer çocuklardan daha farklı olacak. Özgüvenleriyle ruhun beslenmesiyle daha başarılı olacaklar dedi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizli Belediye Başkanı Zolan, belediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER