Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Sandıkçı:

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Sandıkçı: Sıcaklarda beyin kanaması ve felç riskine karşı dikkatli olunması gerekir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Yüksel Sandıkçı, sıcaklarda beyin kanaması ve felç riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
     Sandıkçı, aşırı sıcakların güneş çarpmasına neden olduğunu ifade ederek, Güneş çarpmaları ısının ve nemin yüksek olduğu bölgelerde daha sık görülür. Sıcak çarpması olan kişilerde baş ağrısı, baş dönmesi, bilinç bulanıklığı, iştahsızlık, bulantı, kusma, susuzluk hissi, kol, bacak ve karında kramplar, nabızda hızlanma, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerinde olması gibi belirtiler görülür diye konuştu.
     Sandıkçı, güneş çarpmalarından korunmak için güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde, güneş altında kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Özellikle 11.00 - 17.00 saatleri arasında uzun süre güneş altında bulunmamak gerekir. Çalışma saatleri, serin saatlere kaydırılmalıdır. Gereğinde şapka ve şemsiye kullanılmalı, sentetik malzemeden yapılmış kıyafetler yerine açık renk, bol ve serin tutan pamuklu giysiler tercih edilmelidir. Terleme ile sıvı ihtiyacı artacağından daha fazla sıvı tüketilmelidir.
     Ayrıca kalp hastalığı, tansiyon yüksekliği, böbrek, şeker gibi kronik rahatsızlıkları bulunanlar, çocuklar ve yaşlılar kesinlikle bu saatlerde dışarı çıkmamalıdır. Sıcaklarda beyin kanaması ve felç riskine karşı dikkatli olunması gerekir. Sıcak, tansiyon yükselmesine bağlı olarak beyin kanaması riskini artırdığı gibi beyin damarlarında tıkanmaya sebep olarak felç riskini de arttırmaktadır. Yaşlılar vücut direnci düşük olduğu için bu tür olaylardan daha çabuk etkilenmektedir. Özellikle kronik hastalığı olan hastalar ilaçlarını aksatmadan düzenli olarak kullanmalıdır.
    
     Muhabir : Fatma Karakış / Halil Şahin
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Sandıkçı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER