Depremzedeler, Suriyeliler için bir oldu

Depremzedeler, Suriyeliler için bir oldu -İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Vanlı depremzede kadınlar tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Suriyeli ailelere gönderilecek -İHH gönüllüsü Erdemci: -Van


VAN (A.A) - İHH İnsani Yardım Vakfı, öncülüğünde, Vanlı depremzede kadınlar tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Suriyeli ailelere gönderilecek.
     Suriyedeki savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan ya da savaşın tüm acısına rağmen halen ülkelerinde zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren aileler için İHH ve kentteki sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle yardım kampanyası başlatıldı.
     Kampanya kapsamında, çeşitli organizasyonlar düzenlenerek kermes açan sivil toplum örgütlerine en büyük katkıyı ise geçen yıl kentte depremi yaşayan Vanlı kadınlar sundu.
     Cumhuriyet Caddesindeki bir iş yerinde açılan kermeste, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri getirerek satan kadınlar, kampanya dahilindeki her türlü organizasyonda da görev aldı.
     İHH gönüllüsü Fatma Erdemci, kentte faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak Suriyeliler için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Kampanya çerçevesinde açtıkları kermeste satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirle ve hayırseverlerin destekleriyle toplanacak yardım malzemelerinin Suriyelilere gönderileceğini belirten Erdemci, Kampanyamızın amacı Suriyedeki savaş nedeniyle gerek ülkelerinde gerekse farklı ülkelerde mağdur olan vatandaşlara yardım eli uzatmak. Hedefimiz buradan toplanacak 10 tır malzemeyi savaş mağdurlarına göndermek diye konuştu.
     Erdemci, Vanlıların mağdur ve muhtaç olmanın ne demek olduğunu geçen yıl yaşadıkları depremle herkesten daha iyi bildiğini, bu nedenle de kampanyaya katkı sunmalarının son derece anlamlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Vanlıların, empati kurarak geçen yıl kendilerine uzatılan eli hatırlayacağını, bugün aynı özveri ve samimiyetle Suriyelilere yardım edeceğini biliyoruz. Biz sadece arada köprü kuruyoruz. Bu kampanyanın asıl mimarları halkımızdır. İnşallah hedefimize ulaşır ve toplanan yardımları en güzel şekilde Suriyeli kardeşlerimize ulaştırırız. Çünkü Suriyedeki kardeşlerimizin durumunu görenler, oradakilerin halinin içler acısı olduğunu belirtiyor. Suriye nüfusunun yarısından çoğu açlık ve soğukla karşı karşıya. Bu da çok vahim bir durum ve bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Kampanyamız bir ay devam edecek.
     Yardım kampanyasına evinde yaptığı yiyecekleri satarak destek veren Feride Yıldızbaş ise geçen yıl kentte meydana gelen depremlerden sonra çok zor günler geçirdiklerini, tüm ülkenin depremin ve depremzedenin yarasını sarmak için birlik olduğunu anımsatarak, Şimdi birlik olup Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarma sırası bizde. Bugün, Vanlıların kendilerinden çok daha kötü durumda olan Suriyeli kardeşlerine yardım etme vaktidir dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremzedeler, Suriyeliler için bir oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER