Destanlaşan kahramanlar için yürüyorlar

Destanlaşan kahramanlar için yürüyorlar -Çanakkale savaşlarında gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57nci Alay için Tekirdağdan yola çıkan 57 kişi, Keşanda 27nci Alay için toplanan grupla birleşti -Grup, 18 Martta Çanakkale


EDİRNE (A.A) - Çanakkale savaşlarında gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57nci Alay için Tekirdağdan yola çıkan 57 kişi, Keşanda 27nci Alay için toplanan grupla birleşti.
     Kara savaşına ilk katılan birlik olan ve büyük kahramanlık sergileyen 57. Alay için iki gün önce Tekirdağdan yürüyerek yola çıkan 57 gönüllü, Edirnenin Keşan ilçesine ulaştı. Burada, savaşa Keşandan katılan 27nci Alay için toplanan grupla birleşen gönüllüler, Çanakkaleye hareket etti. Grup, 18 Martta Çanakkalede düzenlenecek törenlere katılacak.
     Grubun hareketinden önce Atatürk Anıtı önündeki törende konuşan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, bu yürüyüşün, tarihin gelecek nesillere aktarılması açısından anlamlı ve önemli olduğunu söyledi.
     Tarihe sahip çıkılması gerektiğini belirten Dınkırcı, Burada bize düşen tek şey tarihimize sahip çıkarak, bu vatanın nasıl kazanıldığını gelecek nesillere aktarıp, birlik ve beraberlik içeresinde bölünmez bütünlüğümüzü korumaktır dedi.
     27. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hakan Eşme de tarihi açıdan önemli bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.
     57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ise Keşan, Gelibolu ve Eceabattan sonra Çanakkaleye ulaşacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Destanlaşan kahramanlar için yürüyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER