DHKP/Cye yönelik operasyonlar

DHKP/Cye yönelik operasyonlar


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Terör örgütü DHKP/Cye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlardaki gözaltılara, Eğitim-Sen Afyonkarahisar üyeleri yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.
     PTT önünde toplanan sendika üyeleri, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla operasyonlara tepkilerini dile getirdi. Grup adına konuşan Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ömer Akyıldız, son bir yıldır ardı ardına yapılan operasyonlar sonucunda toplam 59 yönetici ve üyenin sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklandığını iddia etti.
     Soruşturma gizliliği gerekçe gösterilerek kaç arkadaşlarının gözaltına alındığı konusunda bilgi verilmediğini söyleyen Akyıldız, şunları kaydetti:
     Konfederasyonumuza ulaşan ve basından öğrendiğimiz bilgilere göre, 1i Afyonkarahisarda olmak üzere 167nin üzerinde kişi gözaltına alınmıştır. Bunlardan kaçının bağlı sendikalarımızın yöneticisi veya üyesi olduğu konusunda net bilgi sahibi değiliz. Son dönemde örneklerini sıkça görmeye başladığımız bu tür operasyonlar, baskınlar, demokratikleşme söylemlerinin de hazırlandığı söylenen yargı paketlerinin de kof bir iddiadan ibaret olduğunu göstermektedir. Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağımız bilinmelidir.
     Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Canan Tükelay
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber DHKP/Cye yönelik operasyonlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER