DİKA, yatırımcıları hibe çağrılarından yararlanmaya davet

DİKA, yatırımcıları hibe çağrılarından yararlanmaya davet etti


SİİRT (A.A) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Dr. Tabib Gülbay, yatırımcıları hibe çağrılarından yararlanmaya davet etti.
     Gülbay, beraberinde Ajans İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muaz Yıldırım ve Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ile DİKAdan aldığı destekle bölgede ilk kez İzmitin ünlü pişmaniye ve saray helvasını, Üveys Şekerleme markasıyla Siirtte üretmeye başlayan Sun Vet Gıda Şirketinin üretim tesisini gezdi.
     Çalışmalarla ilgili bilgi alan Gülbay, yeni mali destek hibe çağrısına çıktıklarını ifade ederek, yatırımcıları bu hibe çağrısından yararlanmaya davet etti.
     Gülbay, ajansın 2011 yılı Sektörel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen firmanın çalışmalarını başarılı şekilde yürüttüğünü anlatarak, Amacımız bölgede yatırımları teşvik ederek kalkınmayı sağlamaktır. Ziyaret ettiğimiz firma yetkilileri Erzincandan, Adanaya kadar mal gönderdiklerini belirtiyorlar. Yaklaşık 20 kişiye istihdam sağlanmış durumda dedi.
     Firma sahibi Öner Yıldızata ise, yıllarca İzmitte çalışarak pişmaniye üretimini öğrendiklerini ifade ederek, Yıllar sonra kendi memleketimize dönerek böyle bir tesisi DİKA sayesinde kurduk. 14 makina ile tam otomasyon üretim yapıyoruz. Bölgenin tek tesisiyiz. Bu alanda 8 çeşit ürün üretiyoruz. DİKA yetkililerine teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DİKA, yatırımcıları hibe çağrılarından yararlanmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER