Dikmen Vadisi olayları

Dikmen Vadisi olayları -Barınma Hakkı Meclisi sözcüsü Türkyılmaz: "Bizler akıl, vicdan ve adalet istiyoruz, bu yüzden İçişleri Bakanlığına geldik"


ANKARA (A.A) - Barınma Hakkı Meclisi sözcüsü Candaş Türkyılmaz, Dikmen Vadisindeki yıkımlarla ilgili "Akıl, vicdan ve adalet istiyoruz, bu yüzden İçişleri Bakanlığına geldik" dedi.
     Türkyılmaz, İçişleri Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, 14 Martta Dikmen Vadisinde kentsel projesi kapsamında yıkıma gelen yıkım ekiplerinin, mahalle halkına silahlı saldırıda bulunduğunu,yetkililerin bu kişilere herhangi bir işlem yapmadığını ileri sürdü.
     Vadi halkı olarak İçişleri Bakanlığını göreve davet ettiklerini söyleyen Türkyılmaz, "Bizim tek korkumuz, Türkiye genelinde uygulanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak arayan insanların evsiz kalmasıdır. Bizler akıl, vicdan ve adalet istiyoruz bu yüzden İçişleri Bakanlığına geldik" diye konuştu.
     Süreçle ilgili hazırladıkları dosyayı Bakanlığa sunmak istediklerini belirten Türkyılmaz, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüşmek için randevu talep edeceklerini de kaydetti.
     Grup, dosyayı Bakanlık yetkililerine sunduktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Dikmen Vadisi olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER