Divriğide yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı

Divriğide yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı


SİVAS (A.A) - Divriği Belediyesi tarafından belediye önüne yaptırılan Atatürk büstü, düzenlenen törenle açıldı.
     Üzerinde Türk Bayrağı sarılı büstün açılışı İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Belediye Başkanı Hakan Gök tarafından gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Kaya ve Gök, birlikte büstün üzerindeki Türk Bayrağını indirdi.
     Açılışta konuşan Kaymakam Kaya, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, Ülkemizi Ulu Önderin koymuş olduğu hedefe, muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız. Atatürkü iyi anlayacağız. Sadece onun şahsına yönelik övücü konuşmalar yapmak, sözlü olarak takdir etmekle yetinmeyecek, kendisinin milletinden ne istediğini anlayarak, fikir yapısını ve ilkelerini hayata geçirecek ve onun takipçisi olacağız. ifadelerini kullandı.
     Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ise Cumhuriyetin 89 yıl önce zor şartlar altında kurulduğunu söyledi.
     Cumhuriyet sayesinde toplumun kendi temsilcilerini seçerek TBMMye gönderdiğini ifade eden Gök, şunları kaydetti:
     Böylece yaşamımızı belirleyen kanunlar ve kurallar çıkar. Bende bir Cumhuriyet çocuğu olduğum için düne kadar bir köylü çocuğu olarak yaşarken Cumhuriyetin bana verdiği şanslardan dolayı, seçme ve seçilme hakkından dolayı Belediye başkanı oldum. Cumhuriyete olan borcumu da ödemek için değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.
     Açılış törenine CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, Divriği AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Mermer, Divriği CHP İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, Divriği İl Genel Meclis Üyeleri Haydar Kaplan ve Sadık Güller ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Mücahit Koç / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Divriğide yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER