Diyanet

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yaman, Kozanda: Bizim arkamızdan gelecek, mihrabı dolduracak imam yetişmiyordu yıllardır. Bundan sonra yetişecek


ADANA (A.A) - Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, katsayı engelinin aşılmasıyla İmam Hatiplerde yeniden din görevlileri yetişecek olmasının sevindirici olduğunu belirterek Bizim arkamızdan gelecek, mihrabı dolduracak imam yetişmiyordu yıllardır. Bundan sonra yetişecek dedi.
     Yaman, Kozan ilçesinde Diyanet Sen Şubesi tarafından Hicretin 1434üncü yıldönümü ve Hicri yılbaşı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Türkiyede hükümetin son 10 yıllık performansı kapsamında İmam Hatip Okullarının önündeki katsayı engelinin kaldırıldığını anımsattı.
     Sendika olarak katsayı engelinin kalkması için uğraştıklarını hatırlatan Yaman, şöyle devam etti:
     Bu memlekette geçmişte birilerinin ağzından çıkan kanun oldu. Ama halkın desteklediği, meclise gönderdiği insanların yaptıkları değil metazori, dayatma ile atanmış insanlar seçilmişlerin önüne geçtiler. Şimdi, öyle değil, millet idaresi Mecliste tecelli etmiştir. Mecliste tecelli eden bu iradeye de, sivil toplum örgütü olarak, yanlış yaparlarsa karşılarında durur, doğru yaparlarsa da destek veririz diyoruz. Bu kim olursa olsun.
     Kamuda başörtüsü sorunun ise halen devam ettiğini belirten Yaman, İnşallah kademeli olarak bu sorunun da ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. Sivil toplum örgütü olarak sizler sendikamıza destek verdiğiniz sürece biz bu engelin de kaldırılması için çalışacağız dedi.
     Yaman, soru üzerine, Diyanet Senin yetkili sendika olduğu 2004 yılından buyana din görevlilerinin özlük ve sosyal haklarında da büyük kazanımlar elde edildiğini, ancak, atama ve tayinlerde lokal sıkıntılar bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Atama ve tayinlerde bir sıkıntımız var. Bunlarla ilgili kıdem esasının alınması ve hac-umre görevlendirmelerindeki lokal sıkıntıların aşılması için yeni düzenlemeler yapılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Tabii ki insanın olduğu yerde sıkıntı, zahmet olur. Zahmetin sonunda rahmet olur. Bariz bir şekilde genel sıkıntımız İmam Hatipler ile ilgiliydi. Onlar aşıldı. Bizim arkamızdan gelecek, mihrabı dolduracak imam yetişmiyordu yıllardır. Bundan sonra yetişecek. İsteyen istediği okula gidecek. İsteyen istediği yerde görev alabilecek. Bir zorlama ve dayatma yok.
     Etkinliğe Sendikanın Adana ve Yüreğir şubesinden temsilciler ile Kozan Şube Başkanı Yusuf Kaplan ve sendika üyesi din görevlileri katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER