Diyarbakırda Kraliçe adaylarına yoğun ilgi

Diyarbakırda Kraliçe adaylarına yoğun ilgi -Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışmasına katılacak kraliçe adayları, kentin tarihi mekanlarını gezdi, bir hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti -Vatandaşlar, yarışmac


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda düzenlenecek Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışmasına katılacak kraliçe adaylarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
     7 Nisanda gerçekleştirilecek Dünya Medeniyetler Kraliçesi (Miss Civilization Of The World) Yarışmasına katılacak kraliçe adayları, tarihi mekanları dolaştı.
     Program kapsamında, Özel Veni Vidi Hastanesinde verilen kokteyle katılan güzeller, daha sonra yatan hastaları ziyaret ederek, çiçek verdi.
     Hastane çalışanları ile hastaların yakın ilgi gösterdiği kraliçe adaylarına hastane yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi, 3ü hastane güzeli seçildi.
     Hastane Başhekimi Şenol Gedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakırda Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışması düzenleneceğini hatırlatarak, Diyarbakırın geçmişinde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.
     Bu nedenle Diyarbakırda yarışmanın da düzenlenecek olmasının anlamlı olduğunu belirten Gedik, Diyarbakır, bugüne kadar farklı tanıtılıyordu. Bu algının kırılması için için bu tür organizasyonların da bir araç olduğunu düşünüyorum. Ben doğma büyüme Diyarbakırlıyım, çok zengin bir kültüre sahibiz. Bunun tanıtılması lazım. Biz de kentin tanıtımına katkıda bulunmak için hastanemizde bir organizasyon yaptık dedi.
     Yarışmanın onursal başkanı Süha Özgermi de Diyarbakırın dünya medeniyetleri merkezi bir şehir olduğunu belirtti.
     Gazetecilerin, yarışmaya ilişkin bazı tepkilerin bulunduğunu sorması üzerine Özgermi, gözyaşlarına hakim olamayarak, Bizi tenkit edenler de bizi sevenler de bilsin. Bize kötü diyenleri de iyi diyenleri de severiz. Yeter ki Diyarbakır, dünyada istenen, bilinen yerini alsın. Buraya gelen güzeller, herhangi bir kaygı taşımadan geldiler. Demek ki Diyarbakır için büyük bir heyecan vardı. Tepki olmadan bir şey olmaz. Tepki gösterenlere de göstermeyenlere de teşekkür ederim diye konuştu.
    
     -Diyarbakırı tanıtmak istedik-
    
     Yarışma başkanı Cüneyt Polat, yarışmanın 10 yıldır düzenlendiğini söyledi.
     Diyarbakırı çözüm süreci nedeniyle dostluk ve kardeşliğe katkı sunmak için özel olarak seçtiklerini ifade eden Polat, şöyle konuştu:
     Diyarbakır aynı zamanda çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir kent. Diyarbakır, Türkiye ve dünya için de çok büyük bir hazinedir. Bu yarışmayla Diyarbakırı tanıtmak istedik. Misafirlerimiz dünyanın değişik ülkelerinden geliyor, 18 ülkeden 19 yarışmacı katılıyor. Türkiyeden 2 güzelimiz var, birisi Diyarbakır güzeli olarak katılıyor. Büyükten küçüğe Diyarbakırlılar çok büyük ilgi gösteriyor, bu çok olumlu davranışlar bizi mutlu etti.
    
     -Paskalya tatili seçildi-
    
     Polat, bazı kesimlerin yarışma tarihinin özel seçildiğine ilişkin iddialar ortaya atığını ifade ederek, Yarışmanın tarihinin süreçle alakası yok. Yarışmacıların hepsi üniversite öğrencisi olduğu için ancak Paskalya tatilinde yapmak zorundaydık. Tarihi bu nedenle seçildi, başka amacı yok diye yanıtladı.
     Yarışmaya Çek Cumhuriyetinden katılan Lucie Vitoslavska, Diyarbakıra ilk kez geldiğini ve çok sevdiğini belirterek, tarihi surlardan ve gösterilen ilgiden çok etkilendiklerini söyledi.
     Güzeller, daha sonra Gazi Köşkü ve tarihi Keçi Burcu olmak üzere kentin tarihi mekanlarını dolaştı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir-Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda Kraliçe adaylarına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER