Diyarbakırda kültür sanat

Diyarbakırda kültür sanat -DDT tarafından onuncusu düzenlenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali bu akşam Ankara DTnin Hürrem Sultan oyunuyla başlayacak -Festival 7 yerli yapıma ev sahipliği yapacak


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca (DDT) bu yıl onuncusu düzenlenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali, bu akşam Hürrem Sultan oyunuyla başlayacak.
     DDTnin ev sahipliğinde, Diyarbakırlı oyun yazarı Orhan Asena anısına 1-17 Kasımda, bu yıl onuncusu düzenlenen, Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali, Ankara, Van, İstanbul, Sivas ve Bursa Devlet Tiyatrolarının seçkin eserlerinin yanı sıra Ankara Opera Balesinin de Töre adlı temsiliyle tiyatroseverlere, sanat dolu 17 gün yaşatacak.
     Ankara Devlet Tiyatrosunun Hürrem sultan oyunuyla bu akşam başlayacak festival, toplam 7 yerli yapıma ev sahipliği yapacak. Orhan Asenanın yazdığı, Serhat Nalbantoğlunun yönettiği, dekor tasarımı H. Güven Öktem, giysi tasarımı Sevgi Türkay, ışık tasarımı Zeynel Işık, müzik düzeni ise Can Atillaya ait oyunda, Miraç Eronat, Sinan Pekinton, Oktay Dal, Orhan Özyiğit, Caner Kadir Gezener, Çağrı Turan, Emre Erçil, Hakkı Şahap Sayılgan, Bülent Türkmen, Tuba Akten, Gülşah Çomuoğlu, Cihan Kaymak, Korhan Enis Yavuz, Erengül Öztürk, Erdal Ozan Metin, Çağrı Bayrak, Hüseyin Özdemir, Hasan Üreten, Ahmet Atıl Akbaş, Batuhan Belhan, Kemal Anıl Gündüz, Eray Yılmaz, Burak Aksoy, Fatih Özdemir, Ali Sütbaş, Cengiz Aydoğan, Hüseyin Sinan Hürkardeş, Ferdi Yüce ve Anıl Ender Durgun rol alıyor.
     Hürrem Sultanın eliyle oluşan dolantılar ve tutkularla örtülü bir çevrede; Kanuni Sultan Süleymanın tarihsel kişiliğinin yanı sıra onun bir baba olarak güçlü ve zayıf yönlerinin anlatıldığı oyun, yarın ve 3 Kasımda Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
     Ankara DT ayrıca küçük seyirciler için Ulviye Karacanın yazıp yönettiği Keloğlan oyunuyla festivale bir kez daha konuk olacak. Oyun, 4 Kasımda sahnelenecek.
    
     -Mem ile Zinin trajik öyküsü-
    
     Van Devlet Tiyatrosu da, Kürt düşünür ve mutasavvıf Ahmed-i Haninin Türkçe olarak yayımlanan ve tiyatroya uyarlanan Mem ile Zin oyunuyla sanatseverlerle buluşacak.
     Cuma Boynukaranın oyunlaştırdığı, İpek Atagün Gezenerin yönettiği, birbirine aşık olan ancak kavuşamayan iki gencin trajik öyküsünün anlatıldığı, canlı müzik ve danslarla desteklenen Mem ile Zin oyununda, Edip Kamacı, Demet Boci, Batuhan Yalçın, Zeynep Mataracı, Özge Arslan, Gül Urgan, Doğukan Özman, Abdülselam Çok, Muharrem Dalfidan, Ali Okumuş ve Serkan Yakan rol alıyor.
     Dekor Tasarımı, Hakan Dündar, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu, kostümü Ceren Karahana, müziği ise Ekin Etiye ait oyun 5 ve 6 Kasımda Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
     İstanbul DT, 8,9,10 Kasımda Ay Ecesi, Sivas DT, 12,13 Kasımda İstanbul Efendisi, Bursa DT de 14,15 ve 16 Kasımda Kuzguncuklu Fazilet oyunlarıyla festivalde yer alırken, Yetkin Dikinciler, Bülent Emin Yarar ve Engin Altan Düzyatan da hayranlarıyla buluşacak.
     İki hafta süreyle Diyarbakırın yanı sıra çevre illerden de sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği festival Ankara Opera Balesinin Töre adlı temsiliyle sona erecek.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER