Diyarbakırda kuyumculara güvenlik kamerası

Diyarbakırda kuyumculara güvenlik kamerası


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKKO) kent merkezinde bulunan kuyumcuları güvenlik kamera sistemiyle 24 saat kontrol edecek.
     Diyarbakırda yaz sezonun başlamasıyla birlikte düğün sezonuna girildiğini belirten DİKKO Başkanı Mustafa Akkul, şöyle dedi:
     Kuyumcu dükkanlarına giriş çıkışların artmasıyla hırsızlık olaylarının yaşanmaması ve hırsızlık malı altınların satışlarının da önüne geçilmesi için bu uygulamayı kent merkezindeki tüm esnafımızla birlikte başlatıyoruz. Bir süre önce de Türkiyede bir ilk olan sistemle dijital fiyat panosu aracılığıyla çalınan veya satılmak istenen sahte altınların modeli ve şüpheli şahısların eşkalini alt yazı ile esnafa bildirilmesine başlamıştık. Uygulama sonrası 15 sahte altın şebekesi çökertildi, çalıntı malları satan 20-ye yakın kişi ise yakalandı.
     Güvenlik kamerası sistemiyle hırsızlık ve gasp olaylarının önüne geçmek için çalışıyoruz. Bu uygulamanın da esnafımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kimin nereye girip çıktığı hepsi kayıt altında olacaktır. Kentte bulunan kuyumcu esnafımızın yüzde 30unda ancak kamera sistemi vardı. Uygulamayla tüm kuyumcular güvenlik kamerasına kavuştu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda kuyumculara güvenlik kamerası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER