Diyarbakırdaki çatışma

Diyarbakırdaki çatışma -Vali Toprak: Saldırı hazırlığındaki teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Hani ilçesinde, saldırı hazırlığındaki teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
     Vali Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Eylül Pazartesi günü terör örgütü PKK üyeleri ve bağlantılı oldukları değerlendirilen kişilerin, Hani ilçesi kırsalında yollara mayın döşeme, yol kesme girişimi ve ilçe merkezine yönelik eylem hazırlığı içerisinde olduklarına dair alınan istihbari bilgiler çerçevesinde, Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı jandarma özel harekat timleri, jandarma asayiş komando timi ve köy korucularının katıldığı keşif, gözetleme ile operasyon faaliyetinin icra edildiğini bildirdi.
     Daha sonra, skorsky helikopterlerin havadan çalışma yaptıklarını ve operasyon faaliyetinin başarıyla sonuçlandığını belirten Vali Toprak, açıklamasında şunları kaydetti:
     10 Eylül 2012 Pazartesi günü saat 22.30 sıralarında Hani ilçesinde konuşlu bulunan piyade tabur komutanlığı uhdesindeki termal kameralarda ilçeye terörist unsurların sızmış olabileceği yönünde ilçe güvenlik birimleri ve ilçe emniyet amirliği bilgilendirilmiş, ilçe emniyet amirliği ve güvenlik birimleri teyakkuza geçirilmiştir. Bu arada, 155 Polis İmdat telefonuna ilçede silahlı şahısların olduğu ve eylem hazırlığında olduklarına ilişkin ihbar yapılmıştır. Hani İlçe Emniyet Amirliği zırhlı araç ve personeli dikkatli bir şekilde devriye görevine çıkarken, emniyet binası karşısında bulunan belediyeye ait binanın arka kısmına gizlenmiş, saldırı pozisyonu almış teröristlerin fark edilmesi üzerine çatışma çıkmış ve çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.
     Olayda 4 adet F1 tipi el bombası, 1 adet lav silahı, 1 adet elektrikli infilak kapsülü, 3 adet kalaşnikof marka silah ve bu silahlara ait 12 adet şarjör ele geçirilerek el konulmuştur. Olaydan sonra ilçede geniş çaplı operasyon başlatılmış ve ilave polis özel harekat timleri ce ilgili güvenlik birimleri sevk edilmiştir. Konuyla ilgili ilçe genelinde yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde olayla ilişki ve irtibat içerisinde olabilecekleri değerlendirilen 11 kişiye ait ve ve iş yerlerinde arama yapılmış, aramada sonucunda 1 adet 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca, bu silaha ait 2 adet şarjör, 12 adet fişek, 3 kilogram esrar ve 1 adet av tüfeği ele geçirilmiştir.
     Açıklamada, 11 Eylülde saat 01.00 sıralarında Dicle ilçe merkezinde zırhlı araçlarla terörist unsurlara karşı devriye hizmeti yerine getiren güvenlik güçlerine tepe noktalardan roketle ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu, polis özel harekat timleri ve güvenlik birimlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristlerin kaçtığını beliten Vali Toprak, her iki olayda da can kaybı ve yaralanmanın olmadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz/Nail Kadirhan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER