Diyarbakırdaki KCK davası

Diyarbakırdaki KCK davası -Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 38i hazır bulundu, 70 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada, sanıklardan Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Sebahattin Dinç ile Hacı Erdemir ile ilgili delil ikamesi okundu.
     Mahkeme başkanı, söz konusu iki sanıkla ilgili dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak, sanıklara savunma yapmaları için söz verdi.
     Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıkların talebi, mahkemece reddedildi.
     Sanık avukatları ise müvekkillerine isnat edilen suçlamalarda delillerin gerçeği yansıtmadığını savunarak tahliyelerini talep ettiler.
     Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     -İstenen cezalar-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Diclenin de arasında bulunduğu 96sı tutuklu 152 sanık hakkında, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma ve terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçlamasıyla 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
     Hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü PKKnın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Okun ilk şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, kapatılan Demokratik Toplum Partisinin (DTP) 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile 12 belediye başkanı, 2 il genel meclisi başkanı ile 2 belediye meclisi üyesi de zanlılar arasında yer alıyor.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER