Diyarbakır 17. EMİTT Fuarına hazır

Diyarbakır 17. EMİTT Fuarına hazır -Fuar alanında kiralanan 2 stantta Diyarbakırın tanıtımı yapılacak


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırın turizm potansiyelinin en iyi şekilde tanıtımının sağlanması adına büyük önem taşıyan fuar çalışmaları arasında yer alan ve dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan 17. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarına (EMİTT) katılım hazırlıkları tamamlandı.
     İstanbulda bu yıl 17ncisi 24-27 Ocak tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak olan 2013 EMITT Fuarına Diyarbakırın katılması ve en iyi şekilde tanıtılması adına fuar alanındaki iki salonda Diyarbakır standı açılacak.
     Vali Mustafa Toprak, Diyarbakırın çok zengin bir kültüre, tarihe ve doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, bu zenginliklerin kültür turizmine kazandırılması, şehrin turizm çeşitliliğinin arttırılması ve çok daha geniş alana yayılması için yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
     Bundan sonra yerli ve yabancı turistleri, daha içerilere ve kültür turizmine çekmek istediklerini anlatan Toprak, kültürel mirasın ve zenginliklerin gelecek kuşaklara aktarılmasının bir insanlık vazifesi olduğunu vurguladı.
     Kültür ve turizm sektörünün dinamik ve çok yönlü bir alan olduğunu, Diyarbakırın sahip olduğu turizm potansiyeline ve birbirinden farklı turizm aktivite çeşitliliğine rağmen bu yönüyle iyi bir şekilde tanınmadığını ifade eden Toprak, kentin turizm alanındaki potansiyelini geliştirmek, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının sağlaması, Diyarbakır adına büyük bir önem taşıdığını bildirdi.
     Turizmin farklı kültürlerin birbirini tanımasına olanak sağlanması açısından ekonomik getirilerden çok daha önemli olduğunu aktaran Toprak, şöyle dedi:
     Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan EMİTT Fuarına üçüncü kez katılım sağlandı. 5 nolu salonda Diyarbakır otellerinden oluşan 56 metrekarelik, 12 nolu salonda ise kentin turizmle ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı 207 metrekarelik stantlar kiralandı. Kentin tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, sivil toplum kuruluşları ve turizm işletmelerinin katılım ve destekleriyle çalışmalar valiliğimiz koordinesinde sürdürüldü. Stantta davetlilere ve fuar katılımcılarına Diyarbakıra özgü yöresel tatlardan cevizli sucuk, badem ezmesi, çörek, çiğ köfte gibi ürünlerin sunumu yapılacaktır. Fuarda, Diyarbakırın her yönüyle tanıtımının sağlanması adına halk oyunları ekibi ve eyvan grubumuz hem stantta canlı hem de fuar sahnesinde performans gösterileri gerçekleştirecek.
     Toprak, gezi rehberi, haritası, broşür ve kitapçıklar ile Diyarbakırın tanıtan kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyallerinin stantta gelen ziyaretçilere dağıtılacağını bildirdi.
     Yapılması gereken bütün işleri bir an önce bitirme çabası içinde olduklarını kaydeden Vali Toprak, bunun kolay olmadığını, ancak bu süreci ellerinden geldiğince hızlandırmak adına gayret ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır 17. EMİTT Fuarına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER