Diyarbakır Sosyal Güvenlik İl Müdürü Delil:

Diyarbakır Sosyal Güvenlik İl Müdürü Delil: Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu olanlara 18 taksitle ödeme yapma imkanı getirildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Delil, Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu olanlara 18 aya kadar taksitle ödeme yapma imkanı getirildiğini söyledi.
     Delil, düzenlediği basın toplantısında, 6385 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun, 19 Ocak 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, 5510 Sayılı Kanuna Sosyal güvenlik destek prim borçlarının yapılandırılması başlığını taşıyan geçici 46ncı maddenin eklendiğini bildirdi.
     Kanunun yürürlüğe girmesiyle, 1 Ekim 2008 tarihinden önce iştirakçi veya sigortalı olanlardan, yaşlılık aylığı veya malullük aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya başlayanların, 28 Şubat 2013 itibariyle tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sosyal güvenlik destek primi borçlarının yapılandırma kapsamında yer aldığını kaydeden Delil, şöyle konuştu:
     Yararlanmak isteyen borçluların, en geç 31 Mayıs 2013 gününe kadar kadar müracaat etmesi gerekiyor. Destek primi borçlarının yapılandırılması için yapılacak başvuruların yeri, borçluların yaşlılık veya malullük aylığı bağlandığı sigortalık statüsüne SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı borcunun 1 Ekim 2008 tarihinden önce veya sonra olmasına farklılık arz ediyor. 6385 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun Resmi Gazetede yayınlanmasıyla Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu olanlara 18 taksitte ödeme yapma imkanı getirildi. Bu nedenle borcu bulunan emeklilerin, talep formunu doldurmak şartıyla elden ya da posta kanalıyla herhangi bir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkezlerimize belirtilen tarihlerde başvurmaları gerekmektedir.
     Toplantıya Delilin yanı sıra il müdür yardımcıları Ali Ateş, Adem Aktürk, Sosyal Güvenlik Denetmeni Sedat Şimşek ve Şef Şehnaz Kutlu katıldı.
    
     Muhabir: Aziz Aslan-Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır Sosyal Güvenlik İl Müdürü Delil: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER