Diyarbakırlı atıcılardan tarihi başarı

Diyarbakırlı atıcılardan tarihi başarı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda yapılan Ateşli Silahlar Ulusal Egemenlik Kupası ve Milli takım seçmelerinde Diyarbakırlı atıcılar önemli derecelere imza attı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atış Poligonunda gerçekleşen şampiyonada Diyarbakırlı atıcılar, 2 Türkiye rekoru olmak üzere toplam 5 kupa ve 9 madalya kazandı. Ezgi Hilal Yılmaz ve Ömer Akgünün iki yeni Türkiye rekoru kırdığı müsabakalarda elde edilen başarı sevinçle karşılandı.Ömer Akgün, elde ettiği derecelerden dolayı, Dünya Kupası ve Akdeniz Oyunlarına katılma hakkını elde ederken, Ezgi Hilal Yılmaz ise Avrupa Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edecek.
     Antrenör Abdurrahman Akgün, elde edilen başarının Diyarbakır atıcılığının çok önemli bir yerde olduğunu gösterdiğini söyledi.Son yıllarda çok önemli başarılara imza atıldığını belirten Akgün, şöyle konuştu:
     Atıcılık sporunda büyük gelişmelere imza atıyoruz. Sporcularımız Dünya ve Avrupa düzeyine geldi. Kırılan rekorlar bunun ispatıdır. Son olarak Diyarbakırda 22-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Ateşli Silahlar Ulusal Egemenlik Kupası ve Milli takım seçmelerinde sporcularımız hem ferdi hem de takım müsabakalarında 5 kupa ve 9 madalya elde ettiler. Ezgi Hilal Yılmaz ve Ömer Akgün elde ettikleri madalyaların yanı sıra Türkiye rekorları kırdılar. Bu başarı sayesinde Ezgi ve Ömer milli takım adına çeşitli şampiyonalara gidecekler. Ay yıldızlı forma altında Türkiyeyi temsil edecekler. Ömer Akgün, Dünya Kupasına ve Akdeniz Oyunlarına katılacak, Ezgi Hilal Yılmaz ise Avrupa Şampiyonasında boy gösterecek. Bu iki sporcumuza şimdiden başarılar diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakan/Cihan Eser
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Diyarbakırlı atıcılardan tarihi başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER