DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniyede yapıldı

DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniyede yapıldı


OSMANİYE (A.A) - Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) yönetim kurulu toplantısı Osmaniyede yapıldı.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah başkanlığında Osmaniye Polisevinde yapılan toplantıda, Ağustos ayından itibaren yönetim kurulu başkanlığının Hatay Valisi Celalettin Lekesize geçeceği bildirildi.
     Cerrah, 2012 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında başarılı proje sahipleri ile sözleşmeler imzalandığını ve toplam 310 projeye yaklaşık 24 milyon TL kaynak tahsis edildiğini söyledi.
     2012 Temmuz ayı sonuçlarına göre başarılı projelere SODES kapsamında 12 milyon 800 bin TL hibe desteği verileceğini belirten Cerrah, SODES kapsamında 4 Nisan 2012 ve 18 Mayıs 2012 tarihleri arasında başvurular alındı. Bu süre içerisinde Hataydan 538, Kahramanmaraştan 281 ve Osmaniyeden 184 proje başvurusu oldu. Proje başvurularının 811i kamu kurum ve kuruluşları, 192 adedi ise sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldı dedi.
     Kalkınma Bakanlığı tarafından alınan kararla 2011 yılında 7 milyon 700 bin TL olan SODES ödeneğinin, ajansın uygulamaları sonucu 2012 yılında 12 milyon 800 bin TL olarak belirlendiğini ifade eden Cerrah, şöyle devam etti:
     Bölgemiz kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik araştırma ve planlama çalışmalarına devam edildi. En önemli tarım ürünlerimizden bir olan zeytin ve zeytincilik faaliyetleri ile ilgili iki kez çalıştay düzenlenmiş ve bu çalıştaylarda elde edilen sonuçlarla zeytin ve zeytinyağı yatırımlarında yeni bir ivme yakalanmıştır. Diğer taraftan bölgemizin potansiyel arz eden en önemli sektörlerinden bir olan lojistik sektöründe Lojistik Master Planı çalışması tamamlanmış, diğer bir önemli alan olan turizm sektöründe de Kahramanmaraş ve Osmaniye Turizm Master Planlan tamamlanma aşamasına gelmiştir.
     Toplantıda Vali Cerrah tarafından, yönetim kurulu adına Kalkınma Bakanlığında görevlendirilen DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçtiye teşekkür plaketi ve başarı belgesi verildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniyede yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER