Doğalgaz bağlanmayınca eylem yaptılar

Doğalgaz bağlanmayınca eylem yaptılar -Gebze Kirazpınar Mahallesinde TOKİ tarafından yapılan konutlarda oturan vatandaşlar doğalgaz bağlanmaması nedeniyle toplu konutların önünde eylem yaptı


KOCAELİ (A.A) - Gebzenin Kirazpınar Mahallesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda doğalgaz bağlanmadıı gerekçesiyle mahalle sakinleri konutların önünde eylem yaptı.
     Konutların önünde toplanan mahalle sakinleri adına açıklama yapan Kirazpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, kendilerini alelacele buraya taşınmaya zorladıklarını, her şeyin hazır olduğunu söylediklerini, üstelik daire başı 1040 lira para almalarına karşın iki aydır doğalgaz vermedikleri için soğuktan donduklarını söyledi.
     Aydın, şöyle konuştu:
     TOKİ tarafından 536 konut yapıldı. Şuan 300e yakın daire dolu. Elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyoruz. 250-300 lira fatura geliyor. Buradakiler dar gelirli insanlar. Bunu ödeyecek durumları yok. Soba yakacağız ama o da yönetimce yasaklandı
     Böbrek hastası 70 yaşındaki Nadiye Kömür de çok çaresiz olduğunu, yetkililerden yardım istediğini belirterek, Ben zaten zor geçiniyorum. Böbrek hastasıyım. Battaniye ile oturuyorum ama o da çözüm olmuyor diye tepki gösterdi.
     Mahalle sakinleri, konu hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğana mektup yazarak şikayetlerini bildirdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: İsa Turhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Doğalgaz bağlanmayınca eylem yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER