Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köyde yaşayan hastaların imdadına UMKE ve 112 Acil ekipleri yetişiyor -Çavuşlar köyü Bahçe mezrasında rahatsızlanan 88 yaşındaki kadın ambulansla hastaneye yetiştirildi (Fo


BİNGÖL (A.A) - Bingölde kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köyde yaşayan hastaların imdadına Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve 112 Acil ekipleri yetişiyor.
     Kent merkezine 32 kilometre uzaklıktaki Çavuşlar köyü Bahçe mezrasında acil hasta bulunduğu ihbarını alan UMKE ve 112 Acil ekipleri, hastayı almak üzere 4x4 tipi 2 ambulans ile yola çıktı.
     Bingöl-Solhan karayolunun 26. kilometresi Çavuşlar köyü mevkisine kadar ulaşan ambulanslar, kar nedeniyle kapalı olan Bahçe mezrası yolunda kara saplandı. Zincir takılan ambulansların güçlükle ulaştığı Bahçe mezrasında yaşayan ve rahatsızlanan 88 yaşındaki Belkise Kera buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansa taşındı.
     Dönüş yolunda kara saplanan ve hasta yakınlarının yardımıyla yoluna devam eden ambulanslar, Kerayı Bingöl Devlet Hastanesine ulaştırdı.
     Hastanede genel durum bozukluğu teşhisi konulan Keranın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER