Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta 102 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 27, Bitliste 44, Hakkaride 17 ve Muşta 14 köyle halen ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte geçen hafta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 27 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
     İl Özel İdaresi ekiplerinin, yolların ulaşıma açılması için başlattığı çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray, Hakkari-Şırnak, Yüksekova-Dağlıca, Muş-Kulp ve Şemdinli-Derecik yollarında halen ulaşım sağlanamadığını, karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
     Ayrıca, kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ hadiselerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.
    
     -Bitlis-
    
     Halen 44 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitliste, kar kalınlığının kent merkezinde 2 metre, yüksek kesimlerde ise 3 metre olarak ölçüldüğünü vurgulayan yetkililer, kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkaride etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde halen 17 köyle ulaşım sağlanamadığı belirtildi.
     Kentte kar yağışının durmasıyla karla mücadele çalışmalarına başlayan İl Özel İdaresi, Karayolları 114. Şube Şefliği ve belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
    
     -Muş-
    
     Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür de kentte 14 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğuna değinerek, ekiplerin karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER