Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ağrıda ölçüldü -Bölgede 92 köye ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ağrıda ölçüldü. Bölgede 92 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor.
     Ağrıda 60, Karsta 19, Erzurum 13 olmak üzere toplam 92 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları, Palandöken Kayak Merkezi 89, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi 71, Ağrı 68, Erzurum, Ardahan ve Karsta 30, Erzincan 22, Iğdırda 4 santimetre olarak ölçüldü.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Ağrı 22, Kars 18, Erzurum ve Ardahan 17, Iğdır 11, Erzincan 5 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı ve Ardahanda sıfırın altında 3, Erzurum ve Karsta sıfırın altında 1, IğdırDa 2, Erzincanda 3 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede, parçalı az bulutlu hava etkili olurken, gece aralıklı kar yağışı bekleniyor.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER