Doğunun şifa merkezi olacak

Doğunun şifa merkezi olacak -Erzurumda 200 bin metrekare kapalı alan üzerine yapılan bin 500 yatak kapasiteli sağlık kompleksinin 2014 yılında tamamlanması planlanıyor -Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Pro


ERZURUM (A.A) - Zehra Melek Çat - Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, kentte 200 bin metrekare kapalı alan üzerine yapılan sağlık kompleksinin 2014 yılında tamamlanmasının planlandığını belirterek, Bu kampüs tamamı bittiğinde toplam bin 500 yatak kapasitesine sahip, oldukça geniş bir kompleks olacak. Burası belki de Orta Doğunun en büyük sağlık komplekslerinden bir tanesi olacak dedi.
     Prof. Dr. Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında temeli atılan sağlık kompleksi inşaatının çok hızlı ilerlediğini belirtti. Binanın teknolojik açıdan oldukça gelişmiş bir bina olacağını ifade eden Erdoğan, inşaatın 2014 yılında bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.
     Erdoğan, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alana sahip binada, merkezi laboratuvar, merkezi görüntüleme, merkezi acil, merkezi yoğun bakım ve ameliyathanelerin konuşlandırıldığı hilal şeklinde ana bina olacağını belirterek, şöyle devam etti:
     Hemen alt kısımda daha ziyade kadın doğum ve çocuğun ağırlıkta olduğu bir birim olacak. Onun bitişiğinde kalp damar cerrahisi, göğüs, göğüs cerrahisi ve kardiyolojinin birlikte yer alacağını planladığımız bir bina ve bölgemizin en ciddi eksiği olan onkoloji hastanesi olarak planladığımız bir ayrı blok var. Bu blokların hepsi birbirine geçişli olacak ve tek bir merkezden yönetilecek.
     Erdoğan, sağlık kompleksi inşaatının 196 milyon liraya ihale edildiğini anımsatarak, inşaatların tamamlanmasıyla kentin muhtelif yerlerinde konuşlanan sağlık tesislerinin bu merkezde toplanacağını, kapalı alan arttığı için ihtiyaç duyulacak yeni personel alımına da onay verileceğini söyledi.
    
     -İnşaat ve teknolojik altyapı açısından ülkenin gözde hastanelerinden olacak-
    
     Erdoğan, projenin Türkiyenin en güzel komplekslerinden biri olduğunu, yapılan hastanenin teknik olarak çok üst düzey bir kapasiteye sahip olacağını söyledi.
     Kompleksin içerisinde yer alan hastanenin tamamlandığında bin 500 yatak kapasiteli olacağını belirten Erdoğan, Burası belki de Orta Doğunun en büyük sağlık komplekslerinden bir tanesi olacak. İnşaat teknolojisi açısından ve teknolojik altyapı açısından Türkiyenin en gözde hastanelerinden bir tanesi olacağı da muhakkak diye konuştu.
     Erzurumun bölgenin sağlık üssü konumunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
     Hem üniversitenin burada varlığı hem Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi olarak sunduğumuz hizmetler pek çok hastayı buraya çekiyor. Bizim bölgemizin daha ağırlıklı olduğu belki Kafkasları, Türki cumhuriyetleri, bize yakın olan Ermenistanı, Nahçıvanı ve İranı da bölgemize katmak lazım. Sağlık alanında daha bir bölgesel güç olacağımız muhakkak. Erzurumun geçmişten bugüne bir sağlık şehri olma kapasitesi zaten vardı ve bu muhakkak artacak ama son dönemde çok daha belirgin hale geldi.
     Erdoğan, Erzurum dışına yılda sevk edilen hasta sayısının geçmiş yıllara göre yüzde 1lere düştüğünü ifade ederek, Buraya hizmet almak üzere başvuran hastalarımızın çok az bir kısmı Türkiyenin farklı yerlerine gidebiliyor dedi.
    
     -Bin 200 deprem izolatörü üzerinde devasa bir bina-
    
     Erdoğan, sağlık kompleksinin deprem izolatörleri üzerine kurulduğunu hatırlatarak, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinin de bu şekilde dizayn edildiğini söyledi.Türkiyenin deprem gerçeğiyle yaşadığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
     Tabiatla şaka olmaz ama önlem almak da bizim görevimiz. Ülkemiz deprem bölgesinde bulunuyor. Van depreminde ayakta kalan binalardan bir tanesi Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi oldu. İyi ki vardı ve yeni yapılmıştı. Yoksa çok ciddi açıklar olabilirdi. Hastaneler bu açıdan çok stratejik binalardır. Onların hizmet kapasitesinin pek çok afet durumunda sürdürülebilir olması en önemli beklentilerden bir tanesidir. Bu nedenle yeni yapılan kampüs bin 200 deprem izolatörü üzerinde konuşlandırılan devasa bir bina olacak.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğunun şifa merkezi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER