Doğu Karadenizin Uluslararası Gelişimi Projesi başladı

Doğu Karadenizin Uluslararası Gelişimi Projesi başladı


TRABZON (A.A) - Doğu Karadenizin Uluslararası Gelişimi Projesine başlandığı bildirildi.
     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan açıklamada, Trabzon TSOnun başvuru sahibi, İspanyadan Barcelona ve Castellon ile Türkiyeden Ordu TSOnun da ortak olduğu, Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomisinde yer alan işletmelerin, oda ve borsa üyelerinin uluslararası pazarlara açılımlarının sağlanmasını amaçlayan projenin imza töreninin gerçekleştirildiği belirtildi.
     Açıklamada, projenin Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Castellon Ticaret Sanayi ve Denizcilik Odası Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Manuela Gomes Villalonga ve Barselona Ticaret Odası Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Elisabet Coll Vinent Puig arasında imzalandığı ifade edildi.
     Açıklamada, Hacısalihoğlunun şu ifadelerine yer verildi:
     Proje kapsamında, Trabzon ile Ordu TSO üyelerinin dışa açılımına destek sağlayacak çalışmalar yürütülürken, Trabzon TSOda oluşturulacak bir uzman üssü ile tüm Doğu Karadenizdeki firmalara ihracat ve yeni pazarlar konusunda destek olunması amaçlanmaktadır. Odamız Proje Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan proje, firmaların dış pazarlara açılımda Doğu Karadeniz Bölgesine önemli katkılar sağlayacaktır. Proje kapsamındaki çalışmalar gerçekleştirilmeye başlandı. Bu anlamda sürdürülebilir hizmetler verebilecek uzmanların eğitilmesi, bilgi düzeylerinin yükseltilmesi ve bu uzmanların verecekleri hizmetlere yönelik odaların altyapılarının geliştirilmesi ve kapasitelerinin güçlendirilmesi sağlanacak.
     Oda bünyesinde tüm Doğu Karadenize hizmet verebilecek yeni bir uluslararasılaşma biriminin kurulacağını vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:
     Bu birimin ilk faaliyetleri arasında ise bölgenin öncü sektörleri arasından seçilen 15 KOBİ temsilcisi İspanyada kendi sektörlerinde iş birliği yapabileceği firmalarla buluşturulacak ve firmaların karşılıklı işbirliği yapmalarına destek verilecektir. Yapılacak olan tüm bu faaliyetlerle birlikte İspanya ve Karadeniz Bölgesi arasında güçlü bir ticari köprüsünün de temelleri atılacaktır. Bölgemiz için önemli bir gelişim ortamı sağlayacak olan bu projeyle ilgili uzmanların katılımıyla odamızda iki gün süren toplantılar gerçekleştirildi ve bu toplantılarda süreç dahilinde yapılması gereken faaliyetlerle ilgili bir takvim belirlendi.
     Hacısalihoğlu, yapılması planlanan faaliyetler başlıkları arasında proje ofislerinin kurulması, görünürlük faaliyetleri, açılış toplantısı, uzmanlar ve KOBİler için rehberlerin hazırlanması, uzmanların eğitimi, firma ziyaretleri, merkezin iş planının hazırlanması, Castellon ve Barcelona ziyaretleri, ikili iş görüşmeleri ve sonuçlandırma faaliyetlerinin yer aldığını belirtti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Doğu Karadenizin Uluslararası Gelişimi Projesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER