Doktor, obeziteyle mücadele için şarkı yazdı

Doktor, obeziteyle mücadele için şarkı yazdı -Erzurumda BEAHta görev yapan uzman doktor Nurhan Döner, kendi yazıp bestelediği "Çok Yedim Şiştim, Pişmanım" adlı şarkıyı söyleyerek, obezite gerçeğine dikkati çekmeye çalışıyor -Dön


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Erzurumda bir hastanede görev yapan uzman doktor Nurhan Döner, obeziteyle mücadeleye katkı sağlamak için "Çok Yedim Şiştim, Pişmanım" adlı şarkı yazarak, besteledi.
     Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) çalışan Döner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, obezite gerçeğine dikkati çekmek için şarkı yazdığını belirterek, "Bu şarkıyı yeni yazdım, ilk sizinle paylaşıyorum" dedi.
     Daha önce sigarayla ilgili şarkı yaptığını, farkındalık oluşturma anlamında önemli faaliyetlerde bulunduklarını anlatan Döner, "Ben aynı zamanda güzel sanatlar fakültesinde müzik bölümünde öğrenciyim. Yani müzikle de uğraşıyoruz. Obeziteyle müziği nasıl birleştirebilirim diye düşündüm ve konu başlıklarıyla ilgili şarkı sözü yazarak, beste yaptım" diye konuştu.
     Şarkıya, "Çok Yedim Şiştim, Pişmanım" ismini verdiğini belirten Döner, şunları kaydetti:
     "Çok yemeden önce pişman olmamak için fazla yemeyin demiyoruz. Az yemek gerekiyor. Artık bu şarkıyı okullarda, özellikle ilköğretim okulu öğrencilerine seslendireceğim. Türkiyede bunun örneği yok. Sanırım ilk oldu. Biz de bu ilki gerçekleştirmekten mutluyuz. Aslında konu belli. Fazla yediğimiz zaman vücudumuza zarar veriyor. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum. Dengeli ve düzenli beslenerek, spor yaparak vücudumuzu ve sağlığımızı korumalıyız. Aslında bizim temel olarak vermek istediğimiz mesaj bu. İnsanlar bu mesaja yönelik yaşarlarsa, amacımıza ulaşmış oluruz."
     Sağlıklı beslenmenin yazı kışı olmadığına vurgu yapan Döner, her mevsimde sağlıklı beslenilmesi gerektiğini ifade etti.
     Ailesinde de obez olduğunu anımsatan Dönerin, yazdığı şarkının bazı sözleri şöyle:
     "Akşam yedim şerbetli baklava / Fazla kaçtı kuzu şiş kavurma / Keşke yeseydim bir kase salata / Ah şimdi nasıl pişmanım / Çok yedim şiştim pişmanım / Üst üste birikti kilolarım / Beş beden büyüse elbisem / Birkaç gün içine saklanırım."
    
     -Prof. Dr. Erdoğan-
    
     Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ise Nurdan Dönerin özel çalışmalar yaptığını belirterek, "Obeziteye, sigaraya dikkati çekmek için böyle çalışmalarımız var. Bu tür şölenlerle, gösterilerle insanlardaki farkındalığı artırmak gerekiyor" diye konuştu.
     Türkiyede obez insan sayısının her geçen gün katlanarak arttığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
     "Geleceği kurtarmak istiyorsak şimdiden daha sağlıklı beslenme yollarını, vatandaşlarımıza özellikle çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Bugün çocuklardaki obezite oranı yetişkinlerdekinin birkaç misli üzerinde. Bu biraz beslenme alışkanlığından kaynaklanıyor. Biraz da çocukların aktiviteden uzak kalmasından kaynaklanıyor. Obeziteyle mücadeleyi yaşam biçimi haline getirmek gerekiyor."
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doktor, obeziteyle mücadele için şarkı yazdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER