Doktorun off

Doktorun off-road tutkusu -Çaycumada off-road tutkunu aile hekimi kurduğu kulüple, hem özel gösterilere katılıyor, hem de zorlu ve tehlikeli parkurlarda ulusal yarışmalara hazırlanıyor -Doktor Açıkelli: Kulüp üyeleri


ZONGULDAK (A.A) - Hüseyin Tıraş - Zonguldakın Çaycuma ilçesinde off-road tutkunu aile hekimi, kurduğu kulüple hem özel gösterilere katılıyor, hem de zorlu ve tehlikeli parkurlarda ulusal yarışmalara hazırlanıyor.
     İstasyon Sağlık Ocağında aile hekimi olarak görev yapan 45 yaşındaki Hüsnü Açıkelli, bir süre önce kurduğu 67 Offroad Team kulübüyle, ülke genelinde çok sayıda yarışmalara katılmasının yanı sıra özel gösterilerde de yer alıyor.
     Hastalarından arta kalan vaktinde off-road için özel hazırlattığı cipiyle arazide antrenman yapan Açıkelli, günlük yaşantısında da kullandığı aracıyla ilçede ilgi odağı oluyor.
     Açıkelli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa tutkusu ve zorlu mücadeleleri sevmesinden dolayı off-roada ilgi duyduğunu, internetten yaptığı araştırmalarının sonucunda 5 arkadaşıyla kulüp kurduklarını söyledi.
     Kulüp olarak Türkiye genelinde yapılan çeşitli yarışlarda ikincilik ve üçüncülük ödülü aldıklarını ifade eden Açıkelli, Hedefimiz yarışmalarda kulüp olarak birincilik kupası almak. Önümüzdeki nisan ayında İstanbulda düzenlenecek yarışmaya hazırlanıyorum. Özellikle doktorların stres atabilmeleri için doğayla haşır neşir olmaları gerekiyor. Zamanım el verdiği kadar doğayla iç içe bu sporu yapıyorum diye konuştu.
    
     -Zor durumdaki insanlara yardım-
    
     Yolun olmadığı, arazinin engebeli bulunduğu ortamda belli bir noktaya ulaşmanın bir kurtarma faaliyetinin de unsuru olduğuna işaret eden Açıkelli, şunları kaydetti:
     Off-road kar yağdığında, herhangi bir doğal afet durumunda, heyelan sırasında ilgili yere en kısa zamanda ulaşabilmek için yapılan bir spor aslında. Bizim de bu amaca yönelik çabalarımız oluyor. Kulüp üyeleriyle özellikle kış aylarında karla kaplı köylere ulaşarak ekmek ve gıda desteği de sağlıyoruz. Grubumuzdaki Zonguldak merkezde ikamet eden arkadaşlar ambulansın gidemediği yerlerdeki hastaları alıp hastaneye de ulaştırıyorlar. Zorlu doğa koşullarını aşabilmek çok önemli. Bunun için de aracın çok donanımlı olması gerekiyor. Lastiğinden motor yapısına kadar özel yapılması şarttır.
     Açıkelli, Çaycumada ve çevre illerde dağlık alanlarda otomobillerin gidemeyeceği yerleri seçerek kurucu başkanlığını yaptığı kulübün üyelerine tırmanış ve değişik sürüş teknikleri eğitimi verdiğini de kaydetti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER