Doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği

Doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği iddiası -Vakfıkebir Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Sağlam hasta yakını olduğu bildirilen 3 kişi tarafından darp edildi


TRABZON (A.A) - Vakfıkebir Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Berat Sağlam, hasta yakını olduğu bildirilen 3 kişi tarafından darp edildi.
     Vakfıkebir Devlet Hastanesinin acil servisine gelen E.G, S.Ç. ve H.Ş.Y, anneleri Y.Gnin ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla Dr. Sağlamı darp etti.
     Hastanenin güvenlik görevlileri ve çevredekilerin müdahalesiyle şahıslar uzaklaştırıldı.
     Dr. Sağlamın şikayetçi olması üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
     Vakfıkebir Devlet Hastanesi çalışanları, hastane önünde basın açıklaması yaparak saldırıyı protesto etti.
     Başhekim Mustafa Aydın, acil serviste hastalara şifa dağıtmak ve yaralarını sarmak için canla başla görev yapan doktor Sağlama saldırıda bulunulduğunu belirterek, "Her türlü küfür, hakaret ve tehdit içerikli sözlerin sarf edildiği üzücü bir olay yaşanmıştır. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin olayı kınıyoruz" dedi.
     Çalışanlara yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırıların iş motivasyonunu bozduğunu ifade eden Aydın, şunları söyledi:
     "Ancak bizler her türlü koşulda vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz, mesleğimizi güven içinde ve huzurla yapmak istiyoruz. Bu ortamı sağlamak için tüm tarafları hoşgörüye, bilimselliğe ve toplum yararını gözetmeye çağırıyoruz. Bakabileceğinin çok üstünde hasta bakan, tutabileceğinden daha fazla nöbet tutmak zorunda kalan, her türlü olumsuz şartlarda görevini yapmaya çalışan, gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın sebep ne olursa olsun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Doktor Berat Sağlam kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
     Berat Sağlam ise Y.G. (40) adlı bir kadının beyninin ön bölgesinde tümör tespit ettiklerini kaydederek, "Bunun üzerine hastayı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk ettik. Hasta yüzde 4 kurtarılabilme şansıyla ameliyat edildi ancak hayatını kaybetti" diye konuştu.
     Hastanın hayatını kaybetmesinin kendisiyle ilgisi olmadığını belirten Sağlam, "Olay yargıya intikal etti. Bu bağlamda hakkımızı arayacağız" dedi.
     Bu arada, Sağlık-Sen Trabzon Şubesi de saldırıyı kınadı.
    
     Muhabir: Muhammet Taş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER