Dörtyolun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı

Dörtyolun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı -CHP Hatay Milletvekili Dudu: Türk Ulusu; yurdumuzu işgal eden emperyalist devletlere karşı tarihte eşine rastlanmayan bir bağımsızlık savaşı vermiştir


HATAY (A.A) - CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Dörtyolun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk ulusu; yurdumuzu işgal eden emperyalist devletlere karşı tarihte eşine rastlanmayan bir bağımsızlık savaşı vermiştir ifadelerini kullandı.
     Dudu, açıklamasında, kurtuluş günlerinin sadece savaş günlerini hatırlamak, geçmişi anmak olmadığını, bu günlerin cumhuriyete, bölünmez bütünlüğe, Atatürk devrim ve ilkelerine, Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık, çağdaş geleceğine sahip çıkarak, barış ve kardeşlik duygularıyla, birlik ve beraberliği pekiştirme günleri olduğunu kaydetti.
     Ulus olmanın en önemli göstergesinin kıvançta, sevinçte ve acıdaki ortak duygular olduğunu ifade eden Dudu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Türk Ulusu; yurdumuzu işgal eden emperyalist devletlere karşı tarihte eşine rastlanmayan bir bağımsızlık savaşı vermiştir. Milli Mücadelede düşmana karşı ilk kurşunun Mehmet Çavuş ve müfrezesi tarafından atıldığı Dörtyol, sahip olduğu onuru taşımaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 9 Ocak Dörtyolun Kurtuluş Gününde; başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ve dava arkadaşlarını, vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimizi, bugün hayatta olmayan gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla, rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Dörtyolun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER