DPÜde Hocalı Katliamı konulu konferans

DPÜde Hocalı Katliamı konulu konferans -Doç. Dr. Aliyeva : İnsanları çukurlara atarak, benzin döküp yaktılar. Hatta ölmemiş bir kız çocuğunu bu ateşin içine diri diri atıp, yaktılar


KÜTAHYA (A.A) - Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamilla Aliyeva, İnsanları çukurlara atarak, benzin döküp yaktılar. Hatta ölmemiş bir kız çocuğunu bu ateşin içine diri diri atıp yaktılar dedi.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen Hocalı Katliamı konulu konferansta konuşan Doç Dr. Aliyeva, Karabağ sorununun Azerbaycanın da bir sorunu olduğunu, hatta Türkiyedeki her bir ferdinde sorunu olduğunu bildirdi.
     Karabağ savaşında Azerbaycanın birçok sıkıntı çektiğini dile getiren Doç. Dr. Aliyeva, şöyle devam etti:
     Hocalı Katliamının kanına batmış Sarkisyan, bugün Ermenistanın Cumhurbaşkanı seçildi. Masum insanları gözünü kırpmadan katleden bir kişi, nasıl olur da bir halkı temsil eden bir makama seçilir. Hocalıda yüzlerce insanı katlettiler. Bu katliamın başını, Amerikanın en adaletli seçim diye sunduğu ve bu seçimle Cumhurbaşkanı seçilen Serj Sarkisyan çekiyor. Çünkü onların Amerikadaki lobisi, bu işin içindedir. Karabağ savaşı öncesi Sarkisyan, Karabağı terk edin. Hocalıdan çıkın, yoksa sizin hepinizi kıracağız, Onlar bizi dinlemedi dedi. İşte bunların katliam için geldiklerinin en bariz göstergesi. Niye ayrılsın ki Karabağlılar, onların evleri, yurtları orası. İnsan toprağından ayrılmak ister mi- Karabağılılar biz asker değiliz, biz siviliz, bizi öldürmezler diye düşündüler. Ama Ermeniler dediklerini yaparak orada kadın, çocuk, yaşlı demeden bütün dünyanın gözü önünde insanları katlettiler. Bu katliamlar sırasında bazı Ermeniler, Azeri Türkçesini iyi bildikleri için ormana kaçan kardeşlerimize bağırarak onlarda Azeri olduğu izlenimi vererek, yerlerini tespit edip tek tek kurşuna dizdiler. Bu katledilen insanları çukurlara atarak, benzin döküp yaktılar. Hatta ölmemiş bir kız çocuğunu bu ateşin içine diri diri atıp, yaktılar.
     Doç. Dr. Aliyeva, Ermenistanın işgal ettiği toprakları mutlaka geri alacaklarını sözlerine ekledi.
     Daha sonra, Hocalı Katliamını anlatan fotoğraf sergisi açıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜde Hocalı Katliamı konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER