DTO Antalya Şube Başkanı Erol:

DTO Antalya Şube Başkanı Erol: -"Günübirlik ve charter tekneleri için büyük maliyetler oluşturacak mali mesuliyet sigorta uygulamasına müdahale ettik ve geçici olarak ertelendi"


ANTALYA (A.A) - Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, "Günübirlik ve charter tekneleri için büyük maliyetler oluşturacak mali mesuliyet sigorta uygulamasına müdahale ettik ve geçici olarak ertelendi" dedi.
     Erol, yeni turizm sezonu öncesinde Demre ve Üçağızda günübirlik tur tekne işletmecilerini ziyaret ederek Kooperatif Başkanı Ahmet Çetin, Başkan Yardımcısı Hayrettin Özkan ile kooperatif üyeleriyle görüştü.
     Erol, Demredeki günübirlik yat işletmecilerinin Antalyadaki tüm yat işletmecilerine örnek olduğunu belirterek, "Demrede günübirlik tekne işletmecilerinin dayanışması, birlik ve beraberliği Antalya ve Alanyadaki işletmecilere örnek olmalı. Demre Kooperatifi çok güzel bir uygulama ile tekne sahiplerinin kazançlarını koruyor ve adil dağıtımı sağlıyor" dedi.
     Deniz turizminin tanıtımı için Antalya Tanıtım AŞ bünyesinde faaliyette bulunduklarını anlatan Erol, Antalyada denizciliğin bölünmesini arzulamadıklarını kaydetti.
     Erol, daha sonra Üçağız köyünde günübirlik tur tekne sahipleriyle buluştu.
     Erol, 26 Mart 2013te Antalyada yapılan bilgilendirme toplantısında Sahil Güvenlik denetimlerinin tur başlamadan yapılması yönünde görüş birliğine varıldığını söyledi.
     Erol, şöyle devam etti.:
     "Sıkıntılarınızı direkt DTOya bildirin. Biz bunların takipçisi olacağız. Günübirlik ve charter tekneleri için büyük maliyetler oluşturacak mali mesuliyet sigorta uygulamasına müdahale ettik ve geçici olarak ertelendi. Sezon başlamadan önce 300 groston üzeri ve 12 yolcudan fazla kapasiteli teknelere getirilen sigorta sorunu vardı. Bu uygulamaya geçseydi tekne sahipleri çok büyük mali yükümlülük altına girecekti. DTOnun gayretleriyle bu uygulama geçici olarak durduruldu. Yeni tarife yayınlanıncaya kadar mevcut tarife uygulanacak. Denetimler sırasında günübirlik tur teknelerinde yolcu isim listesi verilmeyecek, sadece çocuk ve yolcu ile mürettebat sayısı bildirilmesi yeterli olacak."
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DTO Antalya Şube Başkanı Erol: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER