DTO Başkan Özer, Kazakistan heyetini Denizliye

DTO Başkan Özer, Kazakistan heyetini Denizliye davet etti


DENİZLİ (A.A) - Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Kazakistanın Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayevi Denizliye davet ettiğini bildirdi.
     Özer, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılı Mayıs ayında araştırma ve inceleme yapmak üzere gittikleri Kazakistanla karşılıklı işbirliklerini devam ettirmek amacıyla çalışma başlattıklarını belirtti.
     Ankarada Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün daveti üzerine gerçekleşen ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayevi Türk iş adamlarıyla bir araya getiren toplantıya Denizliden davetli olarak katıldığını açıklayan Özer, şunları kaydetti:
     Çankaya Köşkünde Kazakistanın Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ile görüşme gerçekleştirdik. Denizli hakkında genel bilgiler aktardığım görüşmede Tüymebayeve kendilerinin başkanlık edeceği bir Kazakistan heyetini Denizlide ağırlamaktan memnuniyet duyacağımı belirttim. Sayın Büyükelçi, Denizliye heyet olarak geleceklerini, bu ziyareti en kısa sürede gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.
     Denizli, üreten ve ürettiğini dünyanın 170 ülkesine ihraç eden bir yapıda, Türkiyenin 8. büyük ekonomisine sahip bir kent. Tekstil başta olmak üzere mermer, kablo, metal, cam sanayi, inşaat, turizm, tarım ve hayvancılık gibi sektörler, şehrin önde gelen faaliyet alanları arasında bulunmaktadır. Kazakistan heyetimizi, ilimizde üretilen ürünlerin tanıtımı ve şehrimiz hakkında daha geniş bilgiler edinmek üzere Denizlide ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Bu tür ziyaretler sayesinde iki ülke arasında var olan ilişkilerin daha çok kuvvetleneceğine inanıyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DTO Başkan Özer, Kazakistan heyetini Denizliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER