DÜde, Bilgisayar Destekli Dil Öğretimi Çalıştayı

DÜde, Bilgisayar Destekli Dil Öğretimi Çalıştayı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Dicle Üniversitesi (DÜ) ve Amerika Büyükelçiliği işbirliği ile, Bilgisayar Destekli Dil Öğretimi Çalıştayı düzenlendi.
     DÜ Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, üniversitenin ve fakültenin son yıllarda sergilediği yüksek performans ile alt yapı çalışmalarının yanı sıra bu ve benzeri bilimsel etkinliklere de ev sahipliği yaptığını, bu sayede başarısını hızla yükselttiğini söyledi.
     Fakülte olarak daha önce de bir dil çalıştayı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yücel, çalıştayların verimli ve başarılı birer çalışma olduğunu vurguladı.
     Yücel, bu yıl da çalıştayı Amerika Büyükelçiliğinin katkıları ile düzenlediklerini ifade ederek, Büyükelçilik yetkilileri ile Washington State Üniversitesinden Prof. Dr. Joy Egberte teşekkür ediyoruz. Öğretmen eğitimi konusunda fakülte olarak birçok eksiğimiz sözkonusu. Bu eksiklerin giderilmesi için eğitim fakültesi olarak büyük çaba gösteriyoruz dedi.
     Bilgisayarın dil öğretimindeki önemi konusunda bir sunum yapan Prof. Dr. Joy Egbert, amaçlarının ABD ve Türkiye üniversiteleri arasında işbirliği yapmak olduğunu, bu amaçla Diyarbakırı ve DÜyü tanımaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Prof. Dr. Egbert, bilgisayar ve internetin günümüzde gençler tarafından yaygın olarak kullanıldığına dikkati çekerek, Bilgisayar ve interneti dil eğitiminde de kullanarak dil öğrenmeyi eğlenceli bir hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber DÜde, Bilgisayar Destekli Dil Öğretimi Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER