DÜde Rektörlük seçimi

DÜde Rektörlük seçimi -Rektörlük seçimi için adaylığını açıklayan Prof. Dr. Taner: -Dünyada bilinen, şehrimizin ve bölgemizin bilim merkezi bir üniversite hedefliyoruz -DÜde öğrenci kapasitesi 100 bin olabilir (Fot


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesinde (DÜ) Rektörlük seçimi için adaylığını ilan eden Prof. Dr. Mehmet Zeki Taner, dünyada bilinen, Diyarbakırın ve bölgenin bilim merkezi bir üniversite hedeflediğini söyledi.
     Taner, daha önce Ankara, Bursa, Erzurum gibi çeşitli illerde görev yaptığını ifade ederek, akademik kariyerine değindi.
     Türkiyedeki ve dünyadaki üniversite sistemini çok iyi bildiğini belirten Taner, Un var, şeker var, ama helvacı yok. Üniversite gerçekten vizyoner, iradeli, dirayetli, Türkiyenin, bölgenin ve dünyanın farkında olan bir yönetim anlayışı benimsemeli. Ama şu anki yönetimde bunu görmedim. Bu ciddi bir eksiklik. Bu nedenle üzerime görev düştüğünü hissettiğim için aday oldum dedi.
     Prof. Dr. Taner, üniversite yönetiminin etkin bir şekilde kullanması halinde bölgesel kalkınmaya, bölgesel sorunların çözümüne, dolayısıyla da Türkiyeye çok büyük katkısı olacağını ifade ederek, projelerini anlattı.
     DÜnün Türkiyede ilk kurulan üniversitelerden biri olduğunu belirten Taner, şöyle konuştu:
     Diğer üniversiteler, kendi bünyelerinde ikinci, üçüncü üniversiteleri çıkardılar. Öğretim üyelerinin sayıları da 2 bin civarında. Bizim planımızda DÜde öğrenci kapasitesi 100 bin olabilir. Bu da şehrin tüm yapısını değiştirecektir. Eğitim, öğretim, hizmet ve araştırma kalitesi ile Türkiyede tanınmış ve saygın, dünyada bilinen şehrimizin ve bölgemizin bilim merkezi bir üniversite hedefliyoruz. Sosyal kültürel, teknik ve ekonomik sorunların çözümünde aktif rol oynayan, çocuklarımız için tercih edebileceğimiz kalitede, geleceğe ümitle bakan kurumsallaşmış bir üniversite olmak temel hedeflerimiz arasında.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber DÜde Rektörlük seçimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER