Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Dumankaya:

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Dumankaya: -Kentsel dönüşümün ada bazında değil bölge bazda yapılması gerekiyor. Böylece okulunu, camisini, yeşil alanını her şeyini orada yerleştireceksin


ESKİŞEHİR (A.A) - Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, kentsel dönüşümün ada bazında değil bölge bazda yapılması gerektiğini söyledi.
     Dumankaya, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) tarafından düzenlenen Başarıya giden yolda geçen yarım asır ve kentsel dönüşümde Eskişehir konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiyede son zamanlarda adeta bir kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığını kaydetti.
     İstanbuldaki eski binaların depremde büyük bir sıkıntılar yaşatabileceğini ifade eden Dumankaya, şöyle konuştu:
     Bu hükümetin bir çok güzel işi var. Ancak kentsel dönüşümde geç kaldık. Her yıl 5-10 bin tane binayı dönüştürerek önemli bir yol katedebilirdik. Allah vermesin İstanbulda bir deprem kötü sonuçlara neden olur. Her yer birbirine girer. Orada ne adam kurtarılır ne başka bir şey yapılır. Biz de kanunlar çıkıyor ancak sivil toplum kuruluşlarına danışılmadan çıkıyor. Müteahhitler her yerden ufak ufak parseller alıyor. Onu alınca artık o müteahhit orada küçük binalar yapacak. Kentsel dönüşümün ada bazında değil bölge bazda yapılması gerekiyor. Böylece okulunu, camisini, yeşil alanını her şeyini orada yerleştireceksin. TOKİnin uygulaması iyiydi. Arsalar TOKİ tarafından üretilip hasılat paylaşımıyla müteahhitlere verilirse güzel bir kent ortaya çıkar. Bunu devlet, TOKİ yapacak. Bunları bizim müteahhit olarak yapmamız mümkün değil. Adamın 100 metrekare arsası var. Bu arsasında bir dükkan, 5 dairesi var. Bu adama ne verip tatmin edecesin. Bunu tatmin edemezsin.
     Dumankaya, Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehirde başlatılan Karapınar Gecekondu Dönüşüm Projesinin de Türkiyeye dönüşümde rol model olabileceğini bildirdi.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da belediye olarak Türkiyenin ilk gecekondu dönüşüm projelerinden birisi yaptıklarını belirterek, yarım milyon metrekare alanda 750 kadar gecekonduyu yıktıklarını vurguladı.
     Gecekonduda yaşayan vatandaşlar için çağdaş modern ve deprem riskine karşı güvenli bir yaşam alanı oluşturduklarını anlatan Sakallı, İçinde otelin, alışveriş merkezinin, okulların, kongre ve kültür merkezlerinin, sağlık ocaklarının, camilerin ve yeşil alanların olduğu yarım milyon metrekarelik bir şehir kuruyoruz. Vatandaşı merkeze alan bir proje. Önümüzdeki günlerde Gündoğdu Mahallesi ve Küçük Sanayi Sitesinde yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda Eskişehirin ilk kentsel dönüşüm ve girişim projesini başlatacağız dedi.
     Konuşmaların ardından EGSİAD Genel Başkanı Erdoğan Ercan, Dumankayaya bir vazo hediye etti.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Dumankaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER