Dünya Barış Gününde barıştılar

Dünya Barış Gününde barıştılar -Karsta amca çocukları arasında çıkan kavganın ardından başlayan kan davası Dünya Barış Gününde verilen barış yemeğiyle sona erdirildi


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde amca çocukları arasında çıkan kavganın ardından başlayan kan davası Dünya Barış Gününde verilen barış yemeğiyle sona erdirildi.
     Ortakale köyünde 10 ay önce amca çocukları arasında anlaşmazlık yüzünden çıkan kavgada, 1 kişinin ölmesi, 5 kişinin yaralanması sonucu kan davası başladı. Sade aileleriyle görüşen kentin ileri gelenleri, tarafları barışmaya ikna etti.
     Sarıkamış Öğretmenevinde verilen barış yemeğinde bir araya getirilen Sade ailesinin fertleri, okunan duaların ardından Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim üzerine el basıp, yemin ederek barıştı.
     Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, burada yaptığı konuşmada, kan davalarının, kin, nefret ve düşmanlığın İslamiyette yerinin olmadığını belirtti. Tarafları gösterdikleri erdemli davranıştan dolayı kutlayan Ermiş, Sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Siz üzüldüğünüz zaman biz de üzülüyoruz. Barışın sağlanmasında önemli rol oynayan Hacı Bedirhan Cengize ve sizlere göstermiş olduğunuz erdemli davranıştan dolayı teşekkür ediyorum dedi.
     Yıkmanın, eleştirmenin kolay, hayırlı, yapıcı işlerin ise zor olduğunu ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:
     Siz, erdemli, örnek bir davranış içerisindesiniz. Hepinizi tebrik ediyoruz. Okunan Kuran-ı Kerim ile hepimiz elimizi açtık, dua ettik. Tebrik edilecek insanlar sizlersiniz, bizler değiliz. Bizler sadece burada size şahitlik yapıyoruz. Yani büyüklüğü yapan sizlersiniz, bizler sizleri alkışlıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. İnşallah bu barış, huzur ortamı ilelebet devam eder. Başka il ve ilçelerde, başka olumsuz hadiselerde, sizlerin bu davranışınız örnek olur. Tekrar tebrik ediyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
     Belediye Başkanı İlhan Özbilen de kavgaların, ani kızgınlıkların istenmeyen olaylara neden olduğunu ifade ederek, Erdemli olmak, doğru olanı yapmak, barışmaktır. Barışıp, bir araya gelmektir. Büyüklük ise affetmektir. Umudumuz ve beklentimiz bu tip olayların bir daha yaşanmamasıdır diye konuştu.
     Tarafların barışmasına katkıda bulunan kentin ileri gelenlerinden Hacı Bedirhan Cengiz ise bugüne kadar birçok barışa katkıda bulunduklarını belirterek, Bu barışı sağlamak da bana nasip oldu. Çok çaba harcayarak böyle bir mutlu sona erdik ve aileleri barıştırdık. Bölgemizde huzurun daim olması için üzerimize düşeni yaptık dedi
     Barış yemeğine, Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsa Çabuk, İl Genel Meclis Üyesi Hanali Çetinkaya, eski Horasan Belediye Başkanı Nurettin Aydın, Sarıkamış Müftü Vekili Abid Boz, resmi daire müdürleri ile Sade ailesinin fertleri katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Emine Konuk
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Dünya Barış Gününde barıştılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER