Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik

Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü -Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi: -Engellilere talep etmedikleri halde ödül diye verilen bir takım haklar, insan olduğu için verilmesi gereken haklarını gölgelemem


ANTALYA (A.A) - Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi, Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü nedeniyle açıklama yaptı.
     Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi, derneğin Kadın Komisyonu Başkanı Gülkız Türk ve dernek üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.
     Rahim Esgi, engellilerin dilenen değil, direnen bireyler olduklarını belirterek, Engelliler dört duvar arasına sıkıştırılmış, eline ne verirseniz, önüne ne koyarsanız onu yiyen bireyler değil, üreten, zevk alan, tat alan, herkes kadar arzuları, tutkuları, duyguları, idealleri olan bireylerdir dedi.
     Esgi, Engellilere talep etmedikleri halde ödül diye verilen bir takım haklar, insan olduğu için verilmesi gereken haklarını gölgelememeli diye konuştu.
     Türk de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hazırlıkları sürdürülen 5378 sayılı Özürlüler Yasasının bazı maddelerinin engelliler lehine düzeltilmesini istediklerini söyledi.
     Altınokta Körler Derneği olarak 2022 sayılı yasadaki muhtaçlık sınırının asgari ücretle belirlenmesini, bu aylığın hiçbir kriter gözetilmeksizin işsiz tüm engellilere ödenmesini istediklerini dile getiren Türk, ödenen muhtaçlık aylığının engelliler için işsizlik tazminatına dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.
     Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliğinin ivedilikle değiştirilmesi gerektiğini belirten Türk, vücut fonksiyon kaybı oranının yapılacak yasal düzenlemeler sonucunda uzman bir kurul tarafından belirlenmesinin sağlanması gerektiğini kaydetti.
     Dernek üyeleri daha sonra, vatandaşlara broşür dağıttı.
    
     Muhabir: Antalya
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER