Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü -Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Akman: "Türkiyede çiftçilikle geçimini sağlayan nüfus fazla olmasına rağmen tarım ve çiftçilerin sorunları giderek artmaktadır"


RİZE (A.A) - Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, Türkiyede çiftçilikle geçimini sağlayan nüfusun fazla olmasına rağmen tarım ve çiftçilerin sorunlarının giderek artığını öne sürdü.
     Akman, Dünya Çiftçiler Günü dolasıyla yaptığı yazılı açıklamada, beslenme için gerekli tarım ürünlerini yetiştiren üreticilerin, tarım ürünleri ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Türkiyenin zengin toprak ve insan kaynakları bulunduğunu ifade eden Akman, şunları kaydetti:
     "Ülkemizde çiftçilikle geçimini sağlayan nüfusun fazla olmasına rağmen tarım ve çiftçilerin sorunları giderek artmaktadır. Türk çiftçisi ve Türk tarımına yeterli kaynak ve önem verilerek gelir arttırıcı yatırımlar yapılmalı. Aksi halde ülkemize kaçak yollardan getirilen tarım ürünleri ile sorunlar hızla artar ve çiftçiler geçimini sağlamakta bile zorlanır. Bu nedenle tarım ülkesi olan ülkemizde toprak, tarımsal yapı, doğal kaynaklar, hayvancılık, verimlilik ve kaliteyi artırıcı uzun vadeli sürdürülebilir tarım politikaları ile yeniden yapılanmaya gidilmeli, tarım ürünleri ve çiftçiler desteklenmelidir. Ülkemizde ve bölgemizde tarımla ve hayvancılıkla geçimini sağlayan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyorum."
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER